Το “Shōgun” της Disney+ είναι η καλύτερη σειρά της χρονιάς…

Της Καλλιόπης Αλέτρα

Το Shōgun, το μυθιστόρημα του 1975 του συγγραφέα James Clavell, το οποίο είχε μεταφερθεί στην τηλεόραση ως μίνι σειρά το 1980 με πρωταγωνιστή τον Richard Chamberlain, απέκτησε τη δική του σύγχρονη εκδοχή μέσα από τη νέα ομώνυμη πρωτότυπη σειρά της Disney+.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Disney+, η σειρά Shōgun σε παραγωγή της FX “διαδραματίζεται στην Ιαπωνία του 1600, στην αυγή ενός εμφυλίου πολέμου καθοριστικού για τον αιώνα που ακολουθεί. Ο λόρδος Γιόσι Τορανάγκα παλεύει για τη ζωή του, καθώς οι εχθροί του στο Συμβούλιο των Αντιβασιλέων συνασπίζονται εναντίον του. Όταν ένα μυστηριώδες ευρωπαϊκό πλοίο βρίσκεται ακυβέρνητο σε ένα κοντινό ψαροχώρι, ο Άγγλος καπετάνιος του, ο Τζον Μπλάκθορν, έρχεται φέρνοντας μυστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Τορανάγκα να ανατρέψει τον ζυγό της εξουσίας και να κατατροπώσει την απίστευτη επιρροή των ίδιων των εχθρών του Μπλάκθορν – των Ιησουιτών ιερέων και των Πορτογάλων εμπόρων. Οι τύχες του Τορανάγκα και του Μπλάκθορν συνδέονται άρρηκτα με τη μεταφράστριά τους, την Τόντα Μαρίκο, μια μυστηριώδη Χριστιανή ευγενή και τελευταία από μια ατιμασμένη γενιά. Υπηρετώντας τον άρχοντά της μέσα σε αυτό το ταραχώδες πολιτικό σκηνικό, η Μαρίκο πρέπει να συμβιβάσει τη νέα της συντροφικότητα με τον Μπλάκθορν, την αφοσίωσή της στην πίστη που την έσωσε και το καθήκον της προς τον εκλιπόντα πατέρα της.”

Σε μία περίοδο μεγάλης παραγωγής περιεχομένου, στην οποία οι πλατφόρμες streaming βιώνουν έντονο ανταγωνισμό για την κατάκτηση της πρωτιάς, το ιστορικό έπος δέκα επεισοδίων φαίνεται πως είναι μία από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς, αφού κοινό και κριτικοί μιλούν διθυραμβικά για το νέο “Game of Thrones”, ενώ η βαθμολογία της σειράς στο IMDb είναι – μέχρι στιγμής – 9,1/10!

Διαβάστε   Μιχαήλ Άγγελος, ο θεϊκός...

Τα δύο πρώτα επεισόδια κυκλοφόρησαν στις 27 Φεβρουαρίου, ενώ το φινάλε της σειράς αναμένεται να γίνει στις 23 Απριλίου, με την κυκλοφορία του δέκατου και τελευταίου επεισοδίου.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο εξαιρετικός Cosmo Jarvis (Presuasion, Peaky Blinders) μαζί με τους Hiroyuki Sanada, Anna Sawai, Hiroto Kanai, Tadanobu Asano και Takehiro Hira.