Το Netflix υποστηρίζει πως η Βασίλισσα Κλεοπάτρα ήταν μαύρη…

Το Netflix κυκλοφόρησε το επίσημο trailer της νέας σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο Βασίλισσα Κλεοπάτρα (Queen Cleopatra), την οποία θα αφηγείται η διευθύντρια παραγωγής Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ και θα αφορά τη ζωή της πιο διάσημης, ισχυρής και παρεξηγημένης γυναίκας στον κόσμο, της θαρραλέας βασίλισσας της Αιγύπτου, της οποίας η ομορφιά και οι έρωτες τελικά επισκίασαν το αληθινό της προσόν: το μυαλό της.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη σειρά, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει από το Netflix στις 10 Μαΐου του 2023, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσο και των χρηστών της ίδιας της πλατφόρμας. Κι αυτό, λόγω της απόφασης του Netflix να επιλέξει μία έγχρωμη ηθοποιό για τον ρόλο της Κλεοπάτρας, παρά τις ιστορικές αναφορές και απεικονίσεις σύμφωνα με τις οποίες η διάσημη βασίλισσα της Αιγύπτου ήταν ελληνικής καταγωγής. Πιο συγκεκριμένα, η Κλεοπάτρα αποτελούσε μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, ελληνικής βασιλικής οικογένειας μακεδονικής καταγωγής που κυβερνούσε την Αίγυπτο κατά την Ελληνιστική περίοδο, μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Χιλιάδες είναι τα σχόλια χρηστών στα social media που επικρίνουν το Netflix για την απόφασή του να αποτυπώσει την Κλεοπάτρα ως μαύρη βασίλισσα, κατηγορώντας την πλατφόρμα πως διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα και πως όσο πρόκειται να προβληθούν είναι ιστορικά ανακριβή.

Μάλιστα, η αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε είναι τόσο έντονη, ώστε χρήστες του διαδικτύου ξεκίνησαν μια καμπάνια συλλογής υπογραφών προκειμένου να εμποδίσουν την πλατφόρμα να κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ.

Αυτό είναι το trailer της σειράς:

 

Διαβάστε   Το... χάος στο trailer της 4ης σεζόν του "La Casa de Papel"!