Το Netflix στα καλύτερά του: Μια συναρπαστική ματιά στην άνιμε διασκευή του συγκλονιστικού “Pluto” από τη streaming πλατφόρμα

“Ήρθαμε εδώ για έναν δίκαιο σκοπό, έτσι; Τι κάνουμε εδώ;…”, σκέφτεται το Λευκό Όρος, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο, ενώ ερευνά ένα έρημο πεδίο μάχης. Το τρέιλερ που κυκλοφόρησε πρόσφατα για το Pluto, θέτει τις βάσεις για την άνιμε διασκευή του ομώνυμου αναγνωρισμένου μάνγκα.

Κάνοντας πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου στο Netflix, το Pluto βρίσκεται σε έναν νεο-φουτουριστικό κόσμο όπου άνθρωποι και υπερσύγχρονα ρομπότ συνυπάρχουν σε μια εύθραυστη αρμονία. Το αυθεντικό μάνγκα των Ναόκι Ουρασάουα και Τάκασι Ναγκασάκι βασίζεται στην εμβληματική σειρά “Astro Boy: The Greatest Robot on Earth” του Οσάμου Τέζουκα από το 1964 και κέρδισε καρδιές και διακρίσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του περίφημου πολιτιστικού βραβείου Tezuka Osamu. Μια σκηνική διασκευή, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 2015 και επέστρεψε με λαϊκή ζήτηση το 2018, περιόδευσε στην Ιαπωνία και την Ευρώπη, ενισχύοντας περαιτέρω την πολιτιστική της σημασία.

Συμπληρώνοντας 60 χρόνια από την πρώτη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων της Ιαπωνίας Astro Boy, τη σκηνοθεσία του Pluto υπογράφει ο Μασάο Μαρουγιάμα, μέλος της αρχικής ομάδας παραγωγής του Astro Boy και ιδρυτής του φημισμένου στούντιο MAPPA.

Στο τρέιλερ, οι θεατές γνωρίζουν επίσης τον Γκεζίχτ, ένα ρομπότ ντετέκτιβ που παλεύει με την ταυτότητά του ως “δολοφονική μηχανή”, καθώς και τον Βόρειο Νο 2, ένα ρομπότ που κινείται από τη δύναμη της μουσικής, και την Ουράν, ένα ρομπότ που εκφράζει ενσυναίσθηση για τους άλλους. Η αντίθεση μεταξύ των έντονων αλλαγών δράσης και των συγκλονιστικών διαλόγων αντανακλά το συναισθηματικό βάθος του Pluto και ενισχύει τις προσδοκίες για αυτή τη συγκλονιστική ιστορία.

Διαβάστε   Η Netflix και η Universal επεκτείνουν τη συμφωνία αδειοδότησης για ταινίες κινουμένων σχεδίων

Επιπλέον, το καλλιτεχνικό υλικό αποκαλύπτει την εμφάνιση του Πλούτωνα, ενός εξαιρετικά ισχυρού ρομπότ, για πρώτη φορά, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τον πραγματικό του σκοπό και πώς θα εκτυλιχθεί στην κύρια ιστορία. Οι εκφραστικές εικόνες αγαπημένων χαρακτήρων όπως ο Άτομ, η Ουράν, ο Δρ. Οτσανόμιζου και ο Δρ. Τένμα παρέχουν μια νέα προοπτική, προσφέροντας μια ματιά στις συναρπαστικές αρχές μιας αγνωνιώδους ιστορίας που ξεκινά με μια σκηνή δολοφονίας χωρίς ανθρώπινα ίχνη.

Λίγα λόγια για τη σειρά

Σε έναν κόσμο όπου άνθρωποι και ρομπότ συνυπάρχουν, ο ντετέκτιβ Γκεζίχτ της Γιουροπόλ βρίσκεται στην υπόθεση όταν μια σειρά από ισχυρά ρομπότ καταστρέφονται, με αποτέλεσμα να πιστεύει ότι ο ένοχος στοχεύει τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο – συμπεριλαμβανομένου του ίδιου. Αλλά τα πράγματα παίρνουν μια συγκλονιστική τροπή όταν οι βασικοί άνθρωποι που εμπλέκονται στη νομοθεσία για τα ρομπότ αρχίζουν να σκοτώνονται ένας προς έναν και δεν υπάρχει ξεκάθαρο σημάδι δράστη στις σκηνές της δολοφονίας. Καθώς ο Γκεζίχτ ερευνά, συναντά το εξαιρετικά προηγμένο ρομπότ Άτομ, του οποίου τα συναισθήματα και η τεχνητή νοημοσύνη του επιτρέπουν να αμφισβητεί την ταυτότητά του. Μαζί, αποκαλύπτουν μια σκοτεινή πλοκή που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουν. Αλλά με τον χρόνο εχθρό, μπορούν να σταματήσουν το μεγαλύτερο κακό στην ιστορία πριν να είναι πολύ αργά;