Το Netflix επενδύει στον Άνταμ Σάντλερ!..

Χόλιγουντ, Καλιφόρνια, 31 Ιανουαρίου 2020 – Μετά την κυκλοφορία του Πρόσκληση για Φόνο, της δημοφιλέστερης έως και σήμερα ταινίας του Netflix με τον Άνταμ Σάντλερ, το Netflix επέκτεινε την συμφωνία του με τον σταρ και την εταιρεία του, την Happy Madison για τη δημιουργία τεσσάρων νέων ταινιών.

“Είτε τον αποκαλούν Σάντμαν, Νερο-κουβαλητή, Μπίλι Μάντισον, εξωφρενικό κύριο Γκίλμορ, Νικ Σπιτς είτε απλά Άνταμ, ένα πράγμα είναι σίγουρο: τα μέλη μας δεν μπορούν να τον χορτάσουν”, δήλωσε ο Τεντ Σαράντος, Διευθυντής Περιεχομένου του Netflix. “Λατρεύουν τις ιστορίες του και το χιούμορ του, όπως διαπιστώσαμε με το Πρόσκληση για Φόνο. Ήταν λοιπόν επόμενο ότι θα ενθουσιαζόμουν με την επέκταση της συνεργασίας μας με τον Άνταμ και την ομάδα της Happy Madison, για να χαρίσουμε κι άλλο γέλιο στον κόσμο”.

Αυτήν την εποχή, ο Σάντλερ πρωταγωνιστεί στην αγαπημένη ταινία των κριτικών Άκοπο Διαμάντι από τους Μπένι και Τζος Σάφντι, η οποία κυκλοφορεί στους αμερικανικούς κινηματογράφους από την A24. Στο Netflix, η ταινία έχει ξεκινήσει να προβάλλεται παγκοσμίως (εκτός της Αμερικής) από τις 31 Ιανουαρίου, ενώ στην Αμερική θα κυκλοφορήσει τον Μάιο. Ο Σάντλερ τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για τον ρόλο ως Χάουαρντ Ράτνερ από το Εθνικό Συμβούλιο Κριτικών της Αμερικής, την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λας Βέγκας, την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου της Βοστόνης, τον Κύκλο Κριτικών Κινηματογράφου της Οκλαχόμας, την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Σεντ Λούις, την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Όστιν, καθώς και από τον Αμερικανικό Οργανισμό Συνταξιούχων στο πλαίσιο της εκδήλωσής του “Ταινίες για Ηλικιωμένους”, ενώ προτάθηκε επίσης για βραβείο Independent Spirit. Ο Σάντλερ προτάθηκε για Emmy για το πρωτότυπο κωμικό του σόου για το Netflix 100% Φρέσκος και για την παρουσίαση ενός επεισοδίου από τη φετινή σεζόν του “Saturday Night Live”. Το Πρόσκληση για Φόνο, η ταινία του στο Netflix στην οποία πρωταγωνιστεί στο πλευρό της Τζένιφερ Άνιστον, κέρδισε το 2019 βραβείο People’s Choice Καλύτερης Κωμωδίας.

Διαβάστε   "Max Payne": neo-noir κινηματογράφος σαν... video game

Αργότερα μέσα στον χρόνο, ο Σάντλερ θα πρωταγωνιστήσει στην οικογενειακή ταινία του Netflix Hubie Halloween στο πλευρό των Κέβιν Τζέιμς, Τζούλι Μπόουεν, Ρέι Λιότα, Μάγια Ρούντολφ, Ρομπ Σνάιντερ, Κίναν Τόμπσον, Στιβ Μπουσέμι, Μάικλ Τσίκλις, Τιμ Μέντοους, Νόα Σναπ, Πάρις Μπερέλς, Τσάινα Αν ΜακΚλέιν και Σακίλ Ο’Νιλ, ενώ θα γράψει το σενάριο, θα υπογράψει την παραγωγή και θα χαρίσει τη φωνή του στο στούντιο σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων.

Το 6 και Γελοίοι ήταν η πρώτη ταινία για την οποία συνεργάστηκε ο Σάντλερ με το στούντιο, ενώ μετά ακολούθησαν τα Κάν’ το Αλλιώς, Σάντι Γουέξλερ, Μια Εβδομάδα Πριν, Πρόσκληση για Φόνο και το αγαπημένο σταντ απ των κριτικών 100% Φρέσκος. Επιπλέον, η Happy Madison έχει κάνει την παραγωγή στο Ο Πατέρας της Χρονιάς και στη νέα ταινία Η Λάθος Μίσι.

Ο Σάντλερ, του οποίου οι ταινίες έχουν κάνει εισπράξεις πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, έσπασε τα box office σε όλο τον κόσμο με ταινίες όπως τα Οι Μεγάλοι, Ζόχαν: Πράκτορας Υψηλής Κομμωτικής, Μπίλι Μάντισον, Κατά Λάθος Μπαμπάς και Ο Νερο-κουβαλητής. Το 2014, ο πολυτάλαντος ηθοποιός, σεναριογράφος, παραγωγός και ενίοτε τραγουδιστής-τραγουδοποιός αποφάσισε να κατακτήσει και τον κόσμο του streaming με ταινίες που σημείωσαν τεράστια επιτυχία στο Netflix.

Ο Σάντλερ ξεκίνησε την καριέρα του ως κωμικός και μπήκε στην ομάδα του Saturday Night Live ως κειμενογράφος, συμμετέχοντας ενίοτε σε σκετς, προτού ιδρύσει τη Happy Madison Productions. Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε, έκανε παραγωγή και έγραψε το σενάριο σε πολλές ταινίες που εξελίχθηκαν σε μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες.

Αριθμητικά δεδομένα: 

  • 2 δισεκατομμύρια: Από το 2015, τη χρονιά που έκανε πρεμιέρα το 6 και Γελοίοι, τα μέλη έχουν περάσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια ώρες παρακολουθώντας ταινίες του Άνταμ Σάντλερ στο Netflix.
  • 83 εκατομμύριαΟ αριθμός των νοικοκυριών που επέλεξαν να παρακολουθήσουν το Πρόσκληση για Φόνο στις τέσσερις πρώτες εβδομάδες του στο Netflix.
  • Το #1 πιο δημοφιλές: Το Πρόσκληση για Φόνο ήταν πέρυσι ο πιο δημοφιλής τίτλος στο Netflix της Αμερικής και η πιο δημοφιλής μας ταινία. Επίσης ήταν ο πιο δημοφιλής τίτλος σε οκτώ επιπλέον χώρες όπως στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, το Μεξικό, την Κολομβία, τη Σιγκαπούρη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
  • 6: Ο αριθμός των ταινιών του Σάντλερ σε συνεργασία με το Netflix: 6 και Γελοίοι, Κάν’ το Αλλιώς, Σάντι Γουέξλερ, Μια Εβδομάδα Πριν και Πρόσκληση για Φόνο. Η οικογενειακή ταινία Hubie Halloween θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στον χρόνο.
  • 22 χρόνια: Πέρυσι, ο Σάντλερ κυκλοφόρησε το πρώτο σταντ απ μετά από 22 χρόνια, το 100% Φρέσκος, το οποίο οι New York Times χαρακτήρισαν ως “άψογο συναισθηματισμό”, υπενθυμίζοντας σε όλους μας γιατί είναι τόσο αγαπητός και ένας από τους πιο αστείους κωμικούς της εποχής μας.
Διαβάστε   Η Amanda Seyfried και "η μυστηριώδης εξαφάνιση" της αδελφής της...