Το Netflix απογειώνει το κορεάτικο περιεχόμενο με τη συλλογή του 2023

Το φανατικό κοινό του κορεάτικου περιεχομένου σε όλο τον κόσμο εξακολουθεί να μεγαλώνει, αφού πάνω από το 60% όλων των μελών του Netflix είδε πέρυσι κορεάτικους τίτλους. Μέσα στο 2023, το Netflix θα λανσάρει μια διαφορετική συλλογή με τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και εκπομπές χωρίς σενάριο από την Κορέα. Το Netflix παρουσιάζει 34 τίτλους που θα κυκλοφορήσουν στο πλαίσιο της μεγαλύτερή του μέχρι σήμερα συλλογής ταινιών και σειρών από την Κορέα, που περιλαμβάνει εντυπωσιακές πρωτότυπες παραγωγές και αγαπημένα του κοινού.

Νέες σειρές και παλιά αγαπημένα

Η επιβίωση είναι ένα από τα επαναλαμβανόμενα θέματα πολλών κορυφαίων σειρών, είτε πρόκειται για μάχη ενάντια σε τέρατα κατά τη σκοτεινή περίοδο του 1945 στο Τέρας της Γκιονγκσόνγκ, είτε για τον αγώνα επιβίωσης στο δυστοπικό μέλλον της sci-fi σειράς Black Knight, είτε για τη μάχη υπεράσπισης της δυναστείας των Γιοσεόν την εποχή της ιαπωνικής αποικιοκρατίας στη δραματική σειρά δράσης Το Άσμα των Ληστών.

Οι φανς θα υποδεχτούν πολυαναμενόμενες σειρές, όπως τα Sweet Home, D.P.: Κυνηγοί Λιποτακτών και Δόξα, που επιστρέφουν φέτος. Το δεύτερο μέρος του δράματος εκδίκησης Δόξα θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, ενώ το πρώτο μέρος ήταν η πιο δημοφιλής μη αγγλόφωνη σειρά της εβδομάδας 2ας Ιανουαρίου με 82,48 εκατ. ώρες παρακολούθησης. Το Sweet Home, που έθεσε νέα πρότυπα στο είδος με τερατώδη πλάσματα από την Κορέα, θα επιστρέψει με έναν διευρυμένο κόσμο και μια ιστορία, ενώ το D.P.: Κυνηγοί Λιποτακτών επιστρέφει με το καστ της πρώτης σεζόν για να συνεχίσει το κυνήγι λιποτακτών.

“Το κορεάτικο περιεχόμενο απέκτησε πολύ γρήγορα φανς σε όλο τον κόσμο το 2022, με το Netflix να παρουσιάζει μια ποικιλία από ιστορίες και είδη στους φαν παγκοσμίως. Τον τελευταίο χρόνο, οι κορεάτικες σειρές και ταινίες βρέθηκαν τακτικά στα παγκόσμια Top 10 μας σε πάνω από 90 χώρες, ενώ τρεις από τις πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix όλων των εποχών προέρχονται από την Κορέα. Φέτος, διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τα όρια με τις ιστορίες αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τις αφηγούμαστε. Με αυτήν τη συλλογή κορεάτικων τίτλων, το Netflix θα συνεχίσει να είναι ο απόλυτος προορισμός για καθηλωτικές και διαφορετικές κορεάτικες ιστορίες που κανείς δεν πρέπει να χάσει”, δήλωσε ο Ντον Κανγκ, Αντιπρόεδρος Περιεχομένου (Κορέα).

Διαβάστε   Είναι απαραίτητη η παραγωγή ταινιών είδους, προσαρμοσμένες στην ελληνική εθνογραφία

Άλλες νέες σειρές που θα κυκλοφορήσουν φέτος ασχολούνται με τον έρωτα (Μια Εποχή με το Όνομά σου, Behind Your Touch – προσωρινός τίτλος, Ταχύρρυθμα στον Έρωτα, Destined With You, Ντούνα!, King the Land, Αγαπώ να Σε Μισώ, See You In My 19th Life), κάνουν κοινωνικά σχόλια και φέρνουν ίντριγκα (Τα Λαγωνικά, Celebrity, Mask Girl), δράμα (Καθημερινή Δόση Λιακάδας, Queenmaker, The Good Bad Mother) και μια δόση Αποκάλυψης (Αντίο, Γη).

Περισσότερες ταινίες, περισσότερες εκπομπές χωρίς σενάριο, περισσότερες επιλογές

Τον περασμένο χρόνο, οι ταινίες και οι εκπομπές χωρίς σενάριο από την Κορέα έγιναν σιγά-σιγά δημοφιλείς στο κοινό από όλο τον κόσμο. Το θρίλερ δράσης Κάρτερ ήταν μία από τις κορυφαίες 10 πιο δημοφιλείς μη αγγλόφωνες ταινίες πέρυσι, ενώ το ριάλιτι γνωριμιών Η Κόλαση των Single βρίσκεται αυτήν την εποχή στο παγκόσμιο Top 10 των μη αγγλόφωνων σειρών.

Φέτος, το Netflix εμπλουτίζει τη συλλογή ταινιών του με έξι νέες κορεάτικες ταινίες, ξεκινώντας με το sci-fi θρίλερ JUNG\_E στις 20 Ιανουαρίου, το οποίο ακολουθούν το Kill Boksoon, που παρουσιάζει μια επαγγελματία δολοφόνο με αμφιλεγόμενα μητρικά ένστικτα, και το Believer 2, ένα σίκουελ στο αστυνομικό θρίλερ δράσης που ασχολείται με συμμορίες ναρκωτικών. Άλλες ταινίες έχουν θέμα τους την εκδίκηση (Η Μπαλαρίνα), την αντιπαλότητα καθηγητών-μαθητών (Παιχνίδι Υπεροχής) και τους χάκερς (Έχασα το Κινητό μου).

Παράλληλα, όσοι ταυτίζονται νοερά με τη ζωή θα μπορούν να επιλέξουν κάτι από την εντυπωσιακή συλλογή με ριάλιτι που ασχολούνται με την αντοχή (Σώμα με Σώμα: Η Μάχη των 100, Siren: Survive the Island) και την επιβίωση από ζόμπι (Zombieverse) μέχρι και την ενηλικίωση (Nineteen to Twenty) και τα ψυχολογικά παιχνίδια (Το Σχέδιο του Διαβόλου).

Διαβάστε   Η Τέιλορ Σουίφτ είναι η... Miss Americana

Θα κυκλοφορήσουν επίσης δύο ντοκιμαντέρ. Το Yellow Door: Looking for Director Bong’s Unreleased Short Film (προσωρινός τίτλος) παρουσιάζει τη διαδικασία δημιουργίας της πρώτης ταινίας του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο, ενώ το ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος Στο Όνομα του Θεού: Ιερή Προδοσία, μελετά τους αυτοαποκαλούμενους “μεσσίες” στη σύγχρονη ιστορία της Κορέας.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τους πολλούς διαφορετικούς τίτλους που μοιραζόμαστε με τα μέλη μας”, δήλωσε ο Κανγκ. “Πραγματικά, όλοι θα βρουν μια σειρά, μια ταινία ή μια εκπομπή χωρίς σενάριο, και ανυπομονούμε τα μέλη μας εκτός και εντός της Κορέας να έρθουν κοντά με τους τίτλους μας από την Κορέα”.