Το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα των sequels του “Knives out”

Σε συμφωνία που αγγίζει τα 400 εκατομμύρια δολλάρια προχώρησε η συνδρομητική πλατφόρμα Netflix με την εταιρία παραγωγής τής ταινίας Knives Out σε σκηνοθεσία Rian Johnson για την απόκτηση των δικαιωμάτων των δύο επόμενων sequels της εμπορικής επιτυχίας, καθιστώντας την συμφωνία μία από τις μεγαλύτερες που έχουν υπογραφεί στην ιστορία τού streaming. Και ενώ η πρώτη ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους και κέρδισε υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, το δεύτερο και τρίτο μέρος της τριλογίας θα είναι διαθέσιμα στο κοινό για να τα παρακολουθήσει μέσω της πλατφόρμας και όχι στις κινηματογραφικές αίθουσες. Την αγορά των δικαιωμάτων της δεύτερης και τρίτης ταινίας διεκδικούσαν επίσης η Apple και η Amazon.

Η παραγωγή τού Knives Out, το οποίο διανεμήθηκε μέσω της Lionsgate, κόστισε 40 εκατομμύρια δολλάρια, ενώ η ταινία εκτοξεύθηκε στο παγκόσμιο box-office, σημειώνοντας κέρδη 311 εκατομμυρίων δολλαρίων. Τη σκηνοθεσία της δεύτερη ταινίας Knives Out έχει αναλάβει και πάλι ο Rian Johnson, ενώ  ο Daniel Craig θα επιστρέψει στο ρόλο τού ντετέκτιβ Benoit Blanc.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μάλιστα, τα γυρίσματα τής νέας ταινίας θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και θα ξεκινήσουν στις 28 Ιουνίου.

 

Διαβάστε   "Το Ορόσημο": μια οδυνηρή, λυρική ματιά στη ζωή ενός οδηγού φορτηγών...