Το “Fast & Furious 9” θα κάνει πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών!

Το Fast & Furious 9, το blockbuster φιλμ της γνωστής franchise σειράς ταινιών, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (το οποίο θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου), σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του περιοδικού Variety, απόφαση που προκάλεσε έκπληξη στους σινεφίλ ανά τον κόσμο. Όπως ανακοινώθηκε ωστόσο, οι πρωταγωνιστές της ταινίας δεν αναμένεται να είναι είναι παρόντες στην προβολή τής πρεμιέρας.

Ο Ντομ Τορέτο που υποδύεται ο Βιν Ντίζελ, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτήν τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους. Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, αυτήν τη φορά με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ: ένας άντρας που τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ. Η αποκάλυψη ενός άλλου αδελφού Τορέτο είναι ένα νέο κομμάτι στο παζλ της οικογενειακής ιστορίας που ολοκληρώνει μια μεγάλη αφήγηση.

Για τον συγγραφέα, παραγωγό και σκηνοθέτη Τζάστιν Λιν, αυτή είναι η πέμπτη φορά που αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία μιας εκ των ταινιών της σειράς Fast & Furious. Η επιστροφή του με το F9 ήταν απροσδόκητη. Ο Λιν δεν είχε σκηνοθετήσει τις δύο πιο πρόσφατες ταινίες, παρόλο που είχε διατηρήσει άριστες σχέσεις με τον παραγωγό και σούπερ σταρ, Βιν Ντίζελ αλλά και με όλη την «οικογένεια». Χρειάστηκε μια αληθινά πρωτότυπη ιδέα για να επιστρέψει στο τιμόνι της μυθολογίας του Fast. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Λιν: «Ποτέ δεν περίμενα να επιστρέψω. Αυτό που αγαπώ στο franchise είναι ότι οι ταινίες δεν επαναλαμβάνονται και πάντα προχωρούν μπροστά. Σκέφτηκα ότι μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια ταινία που θα συνέδεε τις οκτώ προηγούμενες με τρόπο που θα απαντούσε στα μεγάλα ερωτήματα που οι οπαδοί έχουν αναρωτηθεί όλα αυτά τα χρόνια». Αυτό θα σήμαινε την εξερεύνηση των πιο αγαπημένων χαρακτήρων του saga και την εμβάθυνση στα θέματα της πατρότητας, της αδελφοσύνης και της προδοσίας. «Αυτό το κεφάλαιο είναι ο συνδετικός ιστός για ολόκληρο το έπος, θεματικά, ένιωσα ότι έπρεπε να κάνουμε μια ταινία όπου οι χαρακτήρες έπρεπε να συμβιβαστούν με το παρελθόν τους, ώστε να μπορούν να έχουν μια ελπίδα για το μέλλον», λέει χαρακτηριστικά ο Λιν.

Διαβάστε   "Fast X": Βιν Ντίζελ εναντίον Τζέισον Μομόα στο πρώτο τρέιλερ της δέκατης πολυαναμενόμενης ταινίας του δημοφιλούς franchise

Στο επίκεντρο αυτής της εξερεύνησης, φυσικά, βρίσκεται ο Ντομ Τορέτο που υποδύεται ο Βιν Ντίζελ ο οποίος, με την άφιξη του αποξενωμένου αδελφού του, Τζέικομπ (Τζον Σένα), αναγκάζεται να αντιμετωπίσει μερικές από τις πιο οδυνηρές αναμνήσεις του. Στο F9, μαθαίνουμε τους λόγους για τους οποίους ο Ντομ έγινε ο άνθρωπος που είναι και γιατί η ιδέα της οικογένειας, τόσο της επιλεγμένης όσο και της βιολογικής, είναι απαραίτητη γι’ αυτόν.

Ο Ντομ βρίσκεται σε ένα παράξενο σταυροδρόμι ζωής. Η πατρότητα έχει αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του και πλέον ζει ήσυχος στο αγρόκτημά του με τη Λέτι (Μισέλ Ροντρίγκεζ) αφοσιωμένος στον μικρό του γιο. Το χάος θα επέλθει με την άφιξη των Ράμσεϊ (Νάταλι Εμανουέλ), Ρομάν (Τάιρεζ Γκίμπσον) και Τεζ (Κρις “Λούντακρις” Μπρίτζες), οι οποίοι ενημερώνουν τον Ντομ και τη Λέτι πως το αεροπλάνο που επέβαινε ο κ. Κανένας (Κερτ Ράσελ) της CIA και η περιβόητη κρυπτογράφος (Σαρλίζ Θερόν) έχει κατέβει στη ζούγκλα της Κεντρικής Αμερικής. Οι τρεις τους ελπίζουν ότι ο Ντομ και η Λέτι θα ενώσουν ξανά την ομάδα και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι κατασκοπείας, όμως οι προτεραιότητες του Τορέτο έχουν αλλάξει. Άλλωστε ο ήρωας του Fast έχει ισχυρούς εχθρούς και έτσι προσπαθεί να κρατήσει την οικογένειά του ασφαλή με κάθε κόστος. Η ιδέα ότι μια μέρα μπορεί να καταλήξει να σκοτωθεί σε μια αποστολή που είναι πολύ επικίνδυνη και να μην είναι εκεί για να δει τον γιο του να μεγαλώνει, τον κρατάει διστακτικό. Φυσικά, ο Ντομ θα ανακαλύψει ότι κανείς δεν μπορεί να αποφύγει το πεπρωμένο του ή το παρελθόν του.

Διαβάστε   Το Πρόβλημά μου είσαι εσύ!

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πρώτη Fast & Furious ταινία, ενώ το franchise έχει αποσπάσει συνολικές εισπράξεις πάνω από 5 δις $ στο παγκόσμιο box office.

 

Μαχητές των Δρόμων 9 (Fast & Furious 9, 2021)

Σκηνοθεσία: Justin Lin

Ηθοποιοί: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Charlize Theron, John Cena, Kurt Russell, Helen Mirren, Finn Cole

Διάρκεια: 145′