Το Criterion Channel προσφέρει δωρεάν ταινίες του κλασικού μαύρου κινηματογράφου υποστηρίζοντας το κίνημα “Black Lives Matter”

Το Criterion Channel, μία από τις λιγότερο γνωστές υπηρεσίες ροής, αυτή τη βδομάδα «απελευθέρωσε» πολλές σημαντικές ταινίες μαύρων κινηματογραφιστών, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να τις παρακολουθήσει δωρεάν. Εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στο κίνημα Black Lives Matter και δεσμεύθηκε για οικονομική υποστήριξη οργανώσεων πολιτικών δικαιωμάτων.

Η Criterion Collection, η εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης πίσω από τον ιστότοπο, δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Twitter σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας της για να «επισημάνει ταινίες που εστιάζουν στο Black Lives». Αν και συνήθως πρέπει να ακολουθήσετε μια διαδικασία εγγραφής για να παρακολουθήσετε ταινίες στην πλατφόρμα ροής του, το Criterion δίνει τη δυνατότητα παράκαμψης της υπηρεσίας πληρωμής και προσφέρει ταινίες μαύρων δημιουργών δωρεάν (ενημερωτικά αναφέρουμε ότι, η μηνιαία τιμή μιας συνδρομής στο Criterion Channel είναι 10,99$).

Στις ταινίες αυτές περιλαμβάνονται το Body and Soul του Oscar Micheaux, το Black Panthers του Agnes Varda, το Daughter of the Dust του Julie Dash και το Down in the Delta της Maya Angelou. Αυτές είναι κάποιες από τις πολλές δωρεάν ταινίες που επισημαίνονται σε ένα καρουσέλ στη σελίδα περιήγησης της πλατφόρμας. Για να παρακολουθήσετε τις ταινίες, κάντε κλικ σε αυτές και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο περίπου στα μισά της σελίδας.

Το Criterion Channel είναι ο πνευματικός διάδοχος του Filmstruck, μιας κλασικής υπηρεσίας ροής ταινιών που «εξαφανίστηκε» ήσυχα όταν ο ιδιοκτήτης του, Time Warner, συγχωνεύτηκε με την AT&T. Το κλείσιμο του Filmstruck προκάλεσε μια έκρηξη εκδηλώσεων υποστήριξης για την υπηρεσία, η οποία ήταν τότε, ένας από τους ελάχιστους ψηφιακούς τρόπους για να παρακολουθήσει κάποιος παλιότερες ταινίες. Ως αντανακλαστική αντίδραση απέναντι στις πιέσεις των θαυμαστών και ορισμένων μεγάλων ονομάτων στη βιομηχανία του κινηματογράφου, η Criterion ξεκίνησε το κανάλι της το 2019. Παρόλο που δεν έχει τη δημοσιότητα που έχουν τα Disney + ή το «αδερφάκι» της από την WarnerMedia, HBO Max, παραμένει ένας σπουδαίος ιστότοπος ροής.

Διαβάστε   “The Last Black Man in San Francisco”: Ποιητικό μανιφέστο για την πόλη και τους εκτοπισμένους της

Το Criterion Channel ανακοίνωσε επίσης ότι δωρίζει αρχικά 25.000$ και στη συνέχεια θα καταθέτει κάθε μήνα 5.000$ σε οργανώσεις κατά του ρατσισμού, χωρίς ακόμα να έχει δηλώσει ποιες θα είναι αυτές οι οργανώσεις.