Το Φεστιβάλ της Βενετίας ρίχνει… “χυλόπιτα” στο Φεστιβάλ των Καννών, για πιθανή συνδιοργάνωση…

Οι σχεδιασμοί βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας να διεξαχθεί στο Lido στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως είθισται έως τώρα.

Ο Roberto Cicutto, ο πρόεδρος της Μπιενάλε της Βενετίας, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται το φεστιβάλ, ανέφερε τη Δευτέρα σε μια συνέντευξη στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ότι η ημερομηνίες διεξαγωγής του φεστιβάλ από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου έχουν επιβεβαιωθεί.

Ο Cicutto, στην συνέντευξη με το ANSA – οι λεπτομέρειες της οποίας έχουν επιβεβαιωθεί από εκπρόσωπο της Βενετίας – υποβάθμισε την πιθανότητα μιας συνεργασίας ανάμεσα στη Βενετία και τις Κάννες, κάτι το οποίο ανέφερε και ο Διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών Thierry Fremaux σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Variety, επισημαίνοντας πως «Από την αρχή της κρίσης, έχουμε θέσει την πιθανότητα του να διοργανώσουμε κάτι μαζί, εάν το Φεστιβάλ των Καννών ακυρωθεί. Συνεχίζουμε τις συζητήσεις.»

Ο Cicutto είπε: «Με τις Κάννες, τα πάντα είναι πιθανά, όμως με προβληματίζει το γεγονός ότι ο Thierry Fremaux εξακολουθεί να λέει πως συνεχίζει να εξετάζει την κατάσταση και δεν λέει τι είναι αυτό που θέλει να κάνει».

«Προχωράμε με το πρόγραμμά μας, και αν στις Κάννες ακόμη σκέφτονται (σχετικά με την πορεία των ενεργειών τους), τότε δεν υπάρχει διάλογος,» πρόσθεσε ο Cicutto.

Ο επικεφαλής της Μπιενάλε διευκρίνισε πως, προς το παρόν, δεν τίθεται καμία «πρόταση» στο τραπέζι για μια πρωτοβουλία συνεργασίας Βενετίας – Καννών.

Στη συνέντευξη στο ANSA, ο Cicutto παραδέχτηκε πως περίμενε η «συμμετοχή από το εξωτερικό να είναι αναγκαστικά πολύ μικρότερη» φέτος σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις του φεστιβάλ.

Διαβάστε   Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα "Ελληνικός κινηματογράφος και διανομή" από το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

«Πραγματοποιούμε προσομειώσεις σχετικά με μια τυπική μέρα στο φεστιβάλ,» είπε, προσθέτοντας πως η ψηφιακή τεχνολογία θα είναι «σημαντική για τον ξένο Τύπο» και πως όλο αυτό προσαρμόζεται και θα συμπεριληφθεί σε «μια πρόταση που θα παρουσιάσουμε στους παραγωγούς.»

Η Μπιενάλε έχει θέσει μια προθεσμία μέχρι το τέλος Μαΐου, προκειμένου να διευθετήσει περισσότερες λεπτομέρειες της επικείμενης διοργάνωσης.

 

Πηγή: www.chicagotribune.com