Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan μεταφέρει το streaming στις κινηματογραφικές αίθουσες…

Το Hellbound αφηγείται την ιστορία μεταφυσικών πλασμάτων που φανερώνονται και καταδικάζουν ανθρώπους στην Κόλαση, προκαλώντας έτσι τη δημιουργία μιας θρησκευτικής ομάδας που κερδίζει σε υπεροχή, ενώ παράλληλα κάποιοι άλλοι ερευνούν την αλήθεια πίσω από αυτό το ανεξήγητο φαινόμενο.

Έχοντας προκαλέσει αίσθηση και μεγάλες προσδοκίες, το Hellbound βασίζεται στο δημοφιλές webtoon με βαθμολογία 9,77 The Hellbound, το οποίο το αναγνωστικό κοινό έχει εκθειάσει ως “το πιο σοκαριστικό webtoon στην ιστορία”. Ο σκηνοθέτης Γέον Σανγκ-Χο, που έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο δικό του σύμπαν με διάφορα βασίλεια, και ο Τσόι Γκιου-σέοκ, που απέδειξε ότι ξέρει να κατανοεί την πραγματικότητα και την αφήγηση ως σεναριογράφος της σειράς Songgot, θα συνεργαστούν για να μας παρουσιάσουν έναν πρωτόγνωρο κόσμο. Στο καστ συμμετέχουν ηθοποιοί όπως οι Γιου Α-ιν, Κιμ Χιαν-τζου, Παρκ Τζέονγκ-μιν, Γουόν Τζιν-α, Γιανγκ Ικ-τζουν, Κιμ Ντο-γιουν, Κιμ Σιν-ροκ, Ριού Κιουνγκ-σου, Λι Ρι και άλλοι.

Η σειρά τραβά το ενδιαφέρον σε όλο τον κόσμο ως μία από τις επίσημες συμμετοχές στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου BFI του Λονδίνου του 2021, στο 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, και στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπουσάν.

Από το 1957 που ιδρύθηκε, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου BFI του Λονδίνου διοργανώνεται από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και την πόλη του Λονδίνου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αγγλίας, στο οποίο έχουν συμμετάσχει κορεάτικες ταινίες όπως τα Memoir of a Murderer, On the Beach at Night Alone, The Spy Gone North, Believer, To Παιχνίδι με τη Φωτιά, και House of Hummingbird. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου BFI επέλεξε να παρουσιάσει το Hellbound στο πλαίσιο του προγράμματος Thrill στο Λονδίνο. Το φεστιβάλ χαρακτήρισε το Hellbound ως “μια ξεχωριστή παραγωγή από έναν μεγάλο οραματιστή δημιουργό που θα εμπλουτίσει σημαντικά το πρόγραμμά”. Τα τρία πρώτα επεισόδια του Hellbound, της μοναδικής κορεάτικης σειράς που επιλέχθηκε, θα κάνουν πρεμιέρα από τις 15 έως τις 17 Οκτωβρίου.

Διαβάστε   Θέλουμε περισσότερες γυναίκες στη μετα-παραγωγή

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF) ιδρύθηκε το 1976 και θεωρείται το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Βόρεια Αμερική. Παρουσιάζοντας νέες ταινίες από τις 9 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, το φεστιβάλ έχει πρόθεση να λανσάρει διαφορετικά είδη και στιλ. Η κατηγορία PRIMETIME, που εγκαινιάστηκε το 2015 και θα φιλοξενήσει το Hellbound, παρουσιάζει αναδεικνύει μια νέα χρυσή εποχή, καθώς τα όρια ανάμεσα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση γίνονται ολοένα και πιο δυσδιάκριτα. Το Hellbound είναι η πρώτη κορεάτικη σειρά που συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα, γεγονός που συμβαδίζει με τη φήμη του σκηνοθέτη Γέον Σανγκ-Χο ως παγκόσμιου παραμυθά, του οποίο το έργο εξακολουθεί να συμμετέχει σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπουσάν (BIFF) είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ασία και το μεγαλύτερο στην Κορέα. Φέτος, το BIFF θα εγκαινιάσει την κατηγορία “On Screen” για μη κινηματογραφικό πρωτότυπο περιεχόμενο από διαδικτυακές υπηρεσίες streaming. Δήλωση υπευθύνων του φεστιβάλ: “Η κατηγορία έχει στόχο να αντικατοπτρίσει με ακρίβεια την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη μεταμόρφωση και την αξία του σινεμά”. Το 26ο BIFF θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 15 Οκτωβρίου.

Η πρώτη σεζόν της σειράς θα είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix στις 19 Νοεμβρίου 2021.