Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan ανακοίνωσε τους νικητές των φετινών βραβείων Asian Project Market

Η Asian Project Market (APM), η μεγαλύτερη αγορά συμπαραγωγής στην Ασία, και που αποτελεί σημαντικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan, ανακοίνωσε τον Αύγουστο τα 25 τελικά project από 15 διαφορετικές χώρες. Φέτος, η APM διοργάνωσε online συναντήσεις για συμμετέχοντες από το εξωτερικό παράλληλα με δια ζώσης συναντήσεις για παρευρισκόμενους του εσωτερικού. Συνολικά 100 συμμετέχοντες από 91 εταιρίες και οργανισμούς πήραν μέρος στις 515 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της APM, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για τα επιλεγμένα projects.

Ο πολλαπλασιασμός των συμμετοχών από την Κορέα, την Ταϊβάν, τη Γαλλία, το Χονγκ-Κονγκ και την Ιαπωνία, όπως και projects γυναικών σκηνοθετών και παραγωγών, αλλά και projects από την Βορειοανατολική και Νοτιοανατολική Ασία, αποτέλεσε το επίκεντρο ιδιαίτερης προσοχής.

Οι βραβευθέντες για τις επτά κατηγορίες των Βραβείων της Asian Project Market για το 2021 ανακοινώθηκαν σήμερα. Η ταινία Secret of My Father του Jéro Yun, η οποία θα αποτελέσει την τελευταία προσθήκη στην τριλογία ταινιών τού σκηνοθέτη με θέμα την οικογένεια∙ το Before, Now & Then της Kamila Andini, μια ταινία βασισμένη σε πραγματική ιστορία και η οποία απεικονίζεται μέσα από μια διακριτική αφήγηση∙ η ταινία Fixed Love, Fixed Girl της Lim Sun-ae, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει μια ιστορία σχετικά με τις ειδικές ανάγκες μέσα από διαφορετική οπτική∙ το Lives of Crime, ένα συλλογικό project αναγνωρισμένων αλλά και ανερχόμενων γυναικών κινηματογραφιστών από την Ταϊβάν∙ Η ταινία If wood could cry, it would cry blood, μια κινηματογραφική μεταφορά του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος με τίτλο Tam Van Phong Dao του διάσημου Βιετναμέζου κωμικού, Mac Can∙ Το Elephants in the Fog του Abinash Bikram Shah, το οποίο παρουσιάζει μια δυνατή ιστορία των trans γυναικών, οι οποίες περιθωριοποιούνται από την κοινωνία∙ Το Spectrum της σκηνοθέτιδος Kim Bora, η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον έπειτα από τη συμμετοχή της σε υψηλού κύρους διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου για την ταινία της, το House of Hummingbird (2019).

Διαβάστε   Ξεκινά σήμερα το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan (BIFF)

Ακολουθούν οι νικητές των Βραβείων Asian Project Market για το 2021:

  • Busan Award: Secret of My Father / Jéro YUN / MO Sung-Jin / Korea

Χρηματοδοτούμενο από τη Μητροπολιτική Πόλη του Busan, το Βραβείο Busan περιλαμβάνει το ποσό των 15.000 δολαρίων για ένα επιλεγμένο project του επίσημου προγράμματος APM. Η Μητροπολιτική Πόλη του Busan χορηγεί επιπλέον χρηματοδότηση σε ετήσια βάση, με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής υποστήριξης σε κινηματογραφιστές με προοπτικές που συμμετέχουν στην APM.

  • CJ ENM Award: Before, Now & Then / Kamila ANDINI / Gita FARA, Ifa ISFANSYAH / Indonesia

Το Βραβείο CJ ENM περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 10.000 δολαρίων για ένα διεθνές project. Η «Επιλογή της Πρώτης Προβολής» αναφορικά με την παραγωγή, τις επενδύσεις, τις πωλήσεις και τη διανομή του βραβευμένου project είναι δυνατόν να απονεμηθεί από την CJ ENM μέσω διαλόγου μεταξύ του νικητή και της CJ ENM πριν την παρουσίαση του βραβείου.

  • KB Award: Fixed Love, Fixed Girl / LIM Sun-ae / PARK Kwansu / Korea

Το Βραβείο KB περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 10.000.000 γουόν για ένα επιλεγμένο Κορεάτικο project από το επίσημο πρόγραμμα της APM.

  • NUTRILITE Award: Lives of Crime / HSIEH Pei-Ju, YANG Chieh, HUANG Dan-Chi, LEE I-Hui / Estela Valdivieso CHEN, Hazel WU / Taiwan

Το Βραβείο NUTRILITE περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 10.000.000 γουόν για ένα επιλεγμένο project του επίσημου προγράμματος της APM.

  • ArteKino International Award: If wood could cry, it would cry blood / NGUYEN PHAN Linh Dan / NGO THI Bich Hanh / Vietnam

Το Βραβείο ARTE Kino περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ για ένα επιλεγμένο project του επίσημου APM προγράμματος. Ο νικητής έχει τη δυνατότητα προβολής της ταινίας στην ιστοσελίδα τού Φεστιβάλ ARTE Kino.

  • Pop Up Film Residency Award: Elephants in the Fog / Abinash Bikram SHAH / Anup POUDEL / Nepal
Διαβάστε   Ο Lee Je-hoon και η Park Eun-bin θα είναι οι παρουσιαστές της τελετής έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπουσάν

Το Βραβείο Pop Up Film Residency και η APM συνεργάζονται για να προσφέρουν σε έναν επιλεγμένο κινηματογραφιστή ο οποίος συμμετέχει με επίσημο project στο πρόγραμμα APM την ευκαιρία να πάρει μέρος σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα διαμονής τριών εβδομάδων στην Ευρώπη το 2022.

  • MONEFF Award: Spectrum / KIM Bora / BYUN Seungmin / Korea

Το Βραβείο MONEFF περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 20.000 δολαρίων για post-production υπηρεσία και εγκαταστάσεις, ειδικότερα σε μοντάζ ή οπτικά εφέ σε ένα επιλεγμένο project του επίσημου APM προγράμματος.