“Το Τέρας της Γκιονγκσόνγκ”: Η νέα νοτιοκορεάτικη σειρά του Netflix είναι ένα κράμα ιστορικής ίντριγκας, συναρπαστικού μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας

Γκιονγκσόνγκ, 1945. Τη σκοτεινή εποχή της αποικιοκρατίας στη Σεούλ, την άνοιξη του 1945 στο μυστηριώδες Νοσοκομείο Ονγκσόνγκ, ένας επιχειρηματίας και μια ντετέκτιβ παλεύουν για την επιβίωσή τους και αντιμετωπίζουν ένα πλάσμα που γέννησε η ανθρώπινη απληστία.

Ο Jang Tae-Sang είναι ένας πολύ πλούσιος άντρας της περιοχής του Bukchon στη Gyeongseong, ενώ αποτελεί επίσης και μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για την περιοχή. Τα ταλέντα του, όπως η ικανότητά του να αντιδρά γρήγορα σε καταστάσεις, η οξυδέρκεια και η κοινωνικότητά του, τον οδήγησαν στη θέση που κατέχει. Σύντομα μπλέκει με την Yoon Chae-Ok, γεγονός που τον οδηγεί στο να επαναξιολογήσει τις προτεραιότητές του ως άτομο.

Η Yoon Chae-Ok είναι γνωστή ως todugun (άτομο που βρίσκει αγνοούμενους). Ως μικρό παιδί, ταξίδευε μεταξύ της Μαντζουρίας και της Σανγκάης με τον πατέρα της. Η ζωή της δεν ήταν εύκολη, κι έτσι εκείνη την εποχή ανέπτυξε δεξιότητες όπως το να πυροβολεί με όπλα, να χρησιμοποιεί μαχαίρια και να χειρίζεται μηχανές για να μάθει πώς να επιβιώνει. Η μητέρα της εξαφανίστηκε πριν από 10 χρόνια. Προκειμένου να τη βρει, η Yoon Chae-Ok φτάνει στη Γκιονγκσόνγκ. Εκεί, εμπλέκεται με τον Jang Tae-Sang, και οι δυο τους ακολουθούν μια σειρά από μυστηριώδεις υποθέσεις αγνοουμένων και έρχονται αντιμέτωποι με μια τρομερή πραγματικότητα.

Το Τέρας της Γκιονγκσόνγκ (Gyeongseong Creature) είναι η νέα πολυαναμενόμενη νοτιοκορεάτικη σειρά του Netflix, η κυκλοφορία της οποίας χωρίζεται σε δύο μέρη: το πρώτο μέρος της σειράς έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 22 Δεκεμβρίου του 2023, ενώ το δεύτερο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Ιανουαρίου του 2024.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί ένα λαμπρό καστ αστέρων της Νότιας Κορέας, με τον Park Seo-Jun, γνωστό για τους ρόλους του στο Itaewon Class, στο What’s Wrong with Secretary Kim, και το επερχόμενο The Marvels, και την Han So-hee, που πρωταγωνίστησε στο My Name, το Nevertheless αλλά και στο μουσικό βίντεο του hit “Seven” του Jung Kook του k-pop συγκρυοτήματος BTS, να βρίσκονται στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το καστ περιλαμβάνει επίσης τους Claudia Kim από το Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald and Avengers: Age of Ultron, Kim Hae-sook, Cho Han-cheul, και Wi Ha-jun του Squid Game.

Σε σκηνοθεσία του έμπειρου Chung Dong-yoon (Hot Stove League), το Τέρας της Γκιονγκσόνγκ αποτελεί ένα κράμα ιστορικής ίντριγκας, συναρπαστικού μυστηρίου και δραματικής περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας, είναι ήδη μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές της πλατφόρμας για το 2023 ενώ αναμένεται να έχει την ίδια απήχηση και το 2024.

Διαβάστε   Όλες οι πολυαναμενόμενες ταινίες και σειρές που έρχονται τον Ιούνιο στο Netflix