«Το Συμβόλαιο»: φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου καταγράφουν τη γέννηση μιας νέας θρησκείας στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης…

Μια ομάδα φοιτητών/τριων του ΑΠΘ ετοιμάζουν μια ταινία για μια νέα θρησκεία έξω από την Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Ο πρωταγωνιστής και το νεότερος μέλος της Οικογένειας Χρόνη, ο δεκαεπτάχρονος Στέφανος, δίνει μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην οποία περιγράφει την ιστορία της οικογένειας του και πως ξεκίνησε μια νέα θρησκεία σε ένα μέρος που δεν φημίζεται για τις φιλοσοφικές και θρησκευτικές του ανησυχίες. Ταυτόχρονα μέσα από την συνέντευξη του Στέφανου, παρουσιάζεται η προσπάθεια απεικόνισης της νέας θρησκείας από τους  φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος Κινηματογράφου.

Καταρχάς, πες μας λίγο πως ξεκίνησε αυτό το προτζεκτ.

Ουσιαστικά, είχα ανεβάσει μια σειρά από βίντεο στο Youtube στα οποία κατέγραφα την οικογένεια μου και τις ασκήσεις τους. Μετά από λίγο καιρό ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μου τα παιδία (η ομάδα των φοιτητών/τριων), ο Δημήτρης, η Άρτεμις, ο Στέλιος και ο Γιώργος και μου είπαν ότι τους ενδιαφέρει πολύ να κάνουν μια ταινία για μένα και την οικογένεια μου. Μετά από πολλές συναντήσεις που κράτησαν μήνες, καταλήξαμε σε συμφωνία.

Πως προέκυψε αυτή η συμφωνία;

Αρχικά, έπρεπε να πάρω την έγκριση της μητέρας μου ώστε να γνωρίσουμε τα παιδιά της σχολής. Δεν ήξερα ότι υπήρχε σχολή Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη και ήθελα να μάθω περισσότερα για την σχολή και για τα παιδιά. Δεν θέλαμε σε καμιά περίπτωση να μας εκθέσουν ούτε εμένα, ούτε την μητέρα μου, ούτε την οικογένεια μου, ούτε φυσικά την θρησκεία μας. Γι’ αυτό τους καλέσαμε μια μέρα στο σπίτι πέρυσι τον Σεπτέμβριο για να μας περιγράψουν το προτζεκτ και τις ιδέες τους.

Τι είναι αυτό που τους τράβηξε και ήρθαν σε επικοινωνία μαζί σας;

Διαβάστε   Πρόκριση επτά φοιτητικών ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ στην τελική δωδεκάδα για τα Βραβεία Ίρις 2022

Το γεγονός ότι είμαστε μια οικογένεια 4 μελών και έχουμε δημιουργήσει την δικιά μας θρησκεία.

Θες να μας πεις λίγα πράγματα για την θρησκεία της οικογένειας σου;

Η μητέρα μου έχει ανακαλύψει ένα σύστημα μεθόδων και αξιών σύμφωνα με το οποίο ο κάθε άνθρωπος μπορεί να απελευθερώσει το πλήρες δυναμικό των πνευματικών του δυνάμεων. Ο άνθρωπος μέχρι στιγμής μπορεί να ξεκλειδώσει μόνο το 3% των διανοητικών του δραστηριοτήτων!

Γιατί όμως να θεωρείται αυτό το σύστημα μεθόδων ως θρησκεία ;

Επειδή πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε αιώνια πνεύματα τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στην τωρινή τους κατάσταση. Έχουμε υπάρξει στο παρελθόν αρκετές φορές απλώς δεν το γνωρίζουμε. Με τον ίδιο τρόπο θα υπάρξουμε στο μέλλον.

Θες να μας πεις ότι πιστεύετε στην μετενσάρκωση;

Πιστεύουμε ότι πιστεύουν οι περισσότερες θρησκείες στον κόσμο: ότι ο άνθρωπος δεν γίνεται να είναι ένα φθαρτό όν το οποίο βρέθηκε τυχαία στην Γη. Απλά, εμείς κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και αποδεικνύουμε με επιστημονική τρόπο ότι οι άνθρωποι έχουν υπάρξει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά δεν το γνωρίζουν.

Υπάρχουν αρκετές θρησκείες στο παρελθόν που έχουν θεμελιώσει τέτοιες πεποιθήσεις. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η οικογένεια σου έχει κάνει την διαφορά;

Γνωρίζω τις θρησκείες της Ανατολής που έχουν βασιστεί σε ξεπερασμένες αντιλήψεις αλλά καμιά τους δεν βασίζεται στην επιστημονική μέθοδο και οι πιο πολλές θρησκείες δεν είναι υπέρ της επιστήμης. Επίσης, εμείς μπορούμε να αναπτύξουμε διανοητικά το άτομο και να ανεβάσει τις ικανότητες του. Για παράδειγμα, να ανεβάσει τον μέσο όρο του IQ του.

Πως σχετίζεται η θρησκεία σας με τις άλλες επίσημες θρησκείες;

Διαβάστε   Η αναπαράσταση της επανάστασης του '21 μέσα από αποσπάσματα σεναρίων φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου

Η θρησκεία μας είναι η θρησκεία όλων των θρησκειών. Μπορεί να είναι κάποιος χριστιανός και να πιστεύει στη θρησκείας μας ή μουσουλμάνος ή βουδιστής ή παγανιστής ή αγνωστικιστής κλπ. Όλοι οι άνθρωποι και όλες οι θρησκείες είμαστε μια οικογένεια.

Είπες προηγουμένως ότι η θρησκεία σας αποτελείται μόνο από τα μέλη της οικογένειάς σου. Για ποιο λόγο δεν έχετε άλλους ακόλουθους;

Δεν το έχω αναφέρει ακόμα αλλά έχουμε ξεκινήσει πρόσφατα την θρησκεία μας και μέχρι να τελειοποιήσει η μητέρα μου το σύστημα μεθόδων της, μας πήρε αρκετά χρόνια. Σκοπός μου είναι όταν μεγαλώσω να μπορέσω να προωθήσω την θρησκεία μας στον υπόλοιπο κόσμο μέσω των ταινιών και του Ίντερνετ. Η ταινία αυτή είναι μια καλή ευκαιρία.

Τι θα περιλαμβάνει η ταινία;

Θα περιλαμβάνει κομμάτια από την ζωή μας σαν οικογένεια και θα ξεκινάει με τα γενέθλια μου όπου θα γιορτάζω την υπογραφή του Συμβολαίου μου.  Μετά τα παιδιά(οι δημιουργοί της ταινίας), θα δείξουν την καθημερινότητα μου και τι σχέσεις μου με τα υπόλοιπα μέλη της θρησκείας. Παράλληλα, μέσα θα υπάρχουν τα βίντεο που έχω γυρίσει εγώ και ο πατέρας μου. Θα δείτε τα τελετουργικά μας και πως μέσα από αυτά απελευθερώνεται ο ανθρώπινος νους.  Επίσης, σας επιφυλάσσουμε μια μεγάλη έκπληξη για το τέλος την οποία την έχει ετοιμάσει αποκλειστικά η μητέρα μου.

Τι ακριβώς είναι το «Συμβόλαιο»;

Είναι μια συμβολική πράξη την οποία μπορεί να την μάθει ο θεατής μέσα από την καμπάνια προώθησης της ταινίας των παιδιών. Αν μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εκστρατείας χρηματοδότησης της ταινίας (https://gogetfunding.com/the-contract-short-film/) θα μπορείτε να μάθετε απευθείας τι περιλαμβάνει το Συμβόλαιο της Οικογένειας. Επίσης, θα γίνεται υποψήφιο μέλος της θρησκείας μας.

Μάλιστα…Υπάρχει κάποια επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας;

Διαβάστε   Νίκος Κούρκουλος: Ο Τελευταίος Μάγκας

Μπορείτε να μπείτε στην σελίδα  https://aphepnisis.blogspot.com/, όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες. Ακόμα, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους κανόνες και την θρησκεία μας και τι χρειάζεται για να γίνετε νέο μέλος.

Σ’ ευχαριστούμε, Στέφανε. Καλή επιτυχία.

Η παραπάνω συνέντευξη αποτελεί μέρος της transmedia καμπάνιας crowdfunding της μικρού μήκους ταινίας Το Συμβόλαιο. Η ταινία είναι μια παραγωγή φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Επίσημη σελίδα καμπάνιας: https://gogetfunding.com/the-contract-short-film/