Το στοιχειωτικό άνοιγμα της ταινίας “Thelma” (βίντεο)…

Για να προωθήσει το νέο της θρίλερ Thelma, το οποίο παίζει τώρα σε περιορισμένη διανομή, η εταιρεία Orchard κυκλοφόρησε ένα καινούργιο βίντεο που παρουσιάζει τη συναρπαστική σκηνή έναρξης, ελπίζοντας να τραβήξει ένα μεγαλύτερο κοινό. Η ταινία παίζει αυτή τη στιγμή στο Λος Άντζελες, το Ντάλας. Αυτό το κλιπ αποκαλύπτει γιατί αυτό το ανεξάρτητο φιλμ, έχει πάρει δυθυραμβικές κριτικές.

Σε ένα χιονισμένο δάσος, ένα μικρό κορίτσι στέκεται δίπλα στον πατέρα του, καθώς αυτός σημαδεύει με το τουφέκι του ένα ελάφι. Μόνο που αυτός ξαφνικά στρέφει το όπλο του σημαδεύοντας το παιδί. Είναι μόνο μια στιγμή, και περνά καθώς ο πατέρας το ξανασκέφτεται. Χρόνια αργότερα, ο Thelma (Eili Harboe) ξεκινά το πρώτο έτος σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Επιφανειακά η Thelma δεν είναι διαφορετική από τους συνομήλικούς της: ευαίσθητη, ευάλωτη, αισθάνεται το δρόμο της μέσα από νέες εμπειρίες και αισθήσεις του ενήλικου κόσμου. Μεγαλωμένη από αυστηρούς και θρησκόληπτους γονείς, ανακαλύπτει τα τελετουργικά της ζωής της πανεπιστημιούπολης βγαίνοντας από το «κουκούλι» της. Αλλά υπάρχει και κάτι ασυνήθιστο και εξαιρετικό γι ‘αυτήν. Μια μέρα, καθώς μελετά στη βιβλιοθήκη η Thelma, παθαίνει επιληπτική κρίση, η οποία συνοδεύεται από επίθεση μαύρων πουλιών τα παράθυρα του κτιρίου. Η Anja (Kaya Wilkins), μια άλλη φοιτήτρια, σπεύδει να τη βοηθήσει. Καθώς περνά ο καιρός, μια ειλικρινής σχέση ανθίζει μεταξύ των δύο νεαρών γυναικών. Αν και οι γονείς της Trond (Henrik Rafaelsen) και Unni (Ellen Dorrit Petersen) παρακολουθούν τη Thelma μέσω συνεχών τηλεφωνικών κλήσεων, η ίδια αρχίζει να χαλαρώνει. Μέσα από την έλξη για την Anja, η Thelma βιώνει μια συναισθηματική και σεξουαλική αφύπνιση που την συγκινεί και την τρομάζει. Τα νέα συναισθήματα αναγκάζουν την Thelma να έρθει αντιμέτωπη με τη θρησκευτική της ανατροφή, και η ένταση αυτή συνοδεύεται από δυσοίωνα γεγονότα, ερωτικά όνειρα με φίδια και επιληπτικές κρίσεις που διαταράσσουν τον κόσμο γύρω της. Καθώς η σύνδεσή της με την Anja βαθαίνει, η ανάγκη της Thelma να ανακαλύψει τον αληθινό της εαυτό, μεγαλώνει. Ψάχνει ιατρικές απαντήσεις στα επιληπτικά της επεισόδια, τα οποία διαγιγνώσκονται ως ψυχογενείς μη επιληπτικές κρίσεις, που κάποτε ήταν χαρακτηριστικές των μαγισσών. Ερευνώντας περαιτέρω, αποκαλύπτει ενοχλητικά μυστικά για την οικογένειά της και απρόθυμα έρχεται με μια απρόσμενη συνειδητοποίηση, καθώς η Anja εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Η Thelma δεν βλέπει άλλη επιλογή παρά να επιστρέψει στο αγροτικό της σπίτι και να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αλήθεια της κληρονομιάς της και τις τρομακτικές συνέπειες των δυνάμεών της.

Διαβάστε   Πρεμιέρα της βιογραφικής ταινίας "Χάβελ" στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας

Ο Joachim Trier σκηνοθετεί την ταινία σε σενάριο που συνέγραψε με τον Eskil Vogt. Το cast περιλαμβάνει επίσης τους Ludvig Algeback, την Isabel Christine Andreasen, την Camilla Belsvik, τον Lars Berge, την Vanessa Borgli και τον Sigve Boe. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα διάφορα φεστιβάλ που προβλήθηκε: Norwegian International Film Festival, Toronto International Film Festival, L’Étrange Festival, Fantastic Fest, Vancouver International Film Festival, New York Film Festival, San Diego International Film Festival, Sitges Film Festival, Adelaide Film Festival, Rio de Janeiro International Film Festival, Mumbai Film Festival, Mill Valley Film Festival, (London Film Festival, Chicago International Film Festival, Gent International Film Festival, (Festival du film indépendant de Bordeaux, Denver International Film Festival, Noordelijk Film Festival, Los Cabos International Film Festival, Ljubljana International Film Festival, Scanorama Film Festival Vilnius και AFI Fest.

 

Το στοιχειωτικό άνοιγμα της ταινίας, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρεία Orchard:

 

https://www.youtube.com/watch?v=2pj-eE5j49E&feature=youtu.be