Το πρόγραμμα και οι ταινίες του 2ου New Generation Film Festival

Το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 2ο New Generation Film Festival, το οποίο θα λάβει χώρα στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» της Αθήνας.

26 πρόσφατες δημιουργίες μικρού μήκους θα διαγωνιστούν και θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή, σε δύο ξεχωριστές ηλικιακές κατηγορίες, 14-17 και 18-30.

6 δημιουργοί που συμμετείχαν στην περυσινή πρώτη διοργάνωση, θα έχουν τη δυνατότητα προβολής των νέων τους ταινιών, στο καινούριο τμήμα «Πρώτη Φορά και για Πάντα», με το κοινό να ψηφίζει και να απονείμει  το βραβείο καλύτερης ταινίας.

«Κάθε χρόνο κι ένα βήμα μπροστά. Το βήμα για φέτος έγινε. Μετακινηθήκαμε στο κέντρο του αστικού ιστού της πόλης, ανανεώσαμε  το διαγωνιστικό μας πρόγραμμα, προσελκύοντας 22 νέους δημιουργούς  αλλά  και μία  σχολική κινηματογραφική ομάδα, ενώ με το καινούριο τμήμα, καθιερώσαμε και τη μόνιμη παρουσία όλων των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης.

O Ιάκωβος Γωγάκης, παρουσίασε και το πλάνο της επόμενης διοργάνωσης, με τις πόρτες του φεστιβάλ να ανοίγουν επίσημα σε ταινίες εφήβων και νεαρών ενηλίκων απ’ όλο τον κόσμο, ενώ ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες δημιουργούς, για τη στήριξη, όπως επίσης και τη σκηνοθέτη-συγγραφέα Ελισάβετ Χρονοπούλου και τη διευθύντρια φωτογραφίας, Ολυμπία Μυτιληναίου, που αποδέχθηκαν την πρόταση συμμετοχής στην κριτική επιτροπή.

Ο Νίκος Γιάννακας, εκπρόσωπος του πολυχώρου τέχνης και πολιτισμού «Εύπολις Art», έκανε αναδρομή για το πως ξεκίνησε το New Generation κι απάντησε, πως ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ μπορεί να ενταχθεί με επιτυχία, στις δράσεις ενός πολυποίκιλου πολιτιστικού πολυχώρου.

Είσοδος στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος: 5€

Το πρόγραμμα και οι ταινίες του 2ου New Generation Film Festival:

Διαβάστε   "Pilgrims": Ένα σκοτεινό δράμα-ωδή στον μινιμαλισμό στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης