“Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών”: Ένα θεαματικό φιλμ νουάρ από τον μάστερ του ατμοσφαιρικού σινεμά Guillermo del Toro

O χαρισματικός και φιλόδοξος Stanton Carlisle (Bradley Cooper) γίνεται μέλος ενός περιοδεύοντα θιάσου και κερδίζει την εύνοια του μέντιουμ Zeena (Toni Collette) και του συζύγου της Pete (David Strathairn). Σύντομα, θα χρησιμοποιεί τις νέες του γνώσεις για να κάνει κομπίνες σε βάρος της πλούσιας ελίτ της Νέας Υόρκης του 1940. Έχοντας την αγνή Molly (Rooney Mara) πιστή στο πλευρό του, ο Stanton καταστρώνει ένα κόλπο με στόχο έναν μεγιστάνα (Richard Jenkins), με τη βοήθεια μιας μυστηριώδους ψυχιάτρου (Cate Blanchett), που μπορεί να είναι και η πιο επικίνδυνη αντίπαλός του.

Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών (Nightmare Alley) σε σκηνοθεσία Guillermo del Toro αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του 1946 του συγγραφέα William Lindsay Gresham, ο οποίος γοητευόταν από τις παραστάσεις, τους θιάσους, τα ακροβατικά και τους μυστηριώδεις μάγους των τσίρκων στις Ηνωμένες Πολιτείες της δεκαετίας του 1930. Το μυθιστόρημα μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη ως remake το 1947 με πρωταγωνιστή τον Tyrone Power, και τώρα ο Bradley Cooper υποδύεται τον Stan Carlisle, έναν άνθρωπο χωρίς χρήματα και με ένα βίαιο παρελθόν που τον στοιχειώνει.

Ο Guillermo del Toro καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία να μεταφέρει το κοινό σε έναν κόσμο όπου το έγκλημα, οι παραισθήσεις και το φανταστικό κυριαρχούν, χωρίς ωστόσο την έντονη παρουσία υπερφυσικών στοιχείων που χαρακτήριζε προηγούμενες ταινίες του (The Shape of Water, Crimson Peak). Ο Del Toro παρουσιάζει ένα θεαματικό νουάρ μελόδραμα με μια ατμόσφαιρα που γοητεύει τους θεατές, όπου τα παιχνίδια του μυαλού και ο έντονος συμβολισμός κυριαρχούν, ενώ εμβαθύνει στα κίνητρα και τον ψυχισμό των χαρακτήρων του.

Διαβάστε   "The Northman": Κυκλοφόρησε το trailer της νέας ταινίας του Robert Eggers με πρωταγωνιστή τον Alexander Skarsgard

 

Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών (Nightmare Alley, 2021)

Σκηνοθεσία: Guillermo del Toro

Ηθοποιοί: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, David Strathairn

Διάρκεια: 150′

Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022