Το δυστοπικό “The Kitchen” των Kibwe Tavares και Daniel Kaluuya θα είναι η ταινία λήξης του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

Το The Kitchen, το διαδραματιζόμενο στο Λονδίνο δυστοπικό δράμα των Kibwe Tavares και Daniel Kaluuya, θα είναι η ταινία λήξης του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου (BFI London Film Festival, 4-15 Οκτωβρίου 2023).

Η ταινία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Daniel Kaluuya (Get Out!, Nope), ο οποίος συνυπογράφει επίσης το σενάριο με τον Joe Murtagh (Calm With Horses), ενώ ο Tavares έχει σκηνοθετήσει το βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Σάντανς μικρού μήκους φιλμ Robots of Brixton.

Στο The Kitchen, το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών έχει αγγίξει τα όριά του. Όλοι οι τύποι κοινωνικής στέγασης έχουν εξαλειφθεί και το μόνο που απομένει είναι το The Kitchen: μια κοινότητα που αρνείται να μετακινηθεί από το μέρος που αποκαλεί “σπίτι” της. Η ταινία ακολουθεί τον Ίζι (Kane Robinson), ο οποίος ζει εκεί αναγκαστικά και προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο να φύγει, και τον 12χρονο Μπέντζι (Jedaiah Bannerman), ο οποίος έχασε τη μητέρα του και ψάχνει μια οικογένεια, καθώς οι δύο πρωταγωνιστές παλεύουν να δημιουργήσουν μια σχέση σε ένα σύστημα που στέκεται εναντίον τους.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Hope Ikpoku Jr, Teija Kabs, Demmy Ladipo, Cristale και BackRoad Gee.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου στο Southbank Centre του Royal Festival Hall του Λονδίνου, λίγο πριν την κυκλοφορία της στις κινηματογραφικές αίθουσες του Λονδίνου και τη μετέπειτα κυκλοφορία της σε streaming στο Netflix.

Διαβάστε   "Parasyte: The Grey": Επιβεβαιώθηκε η παραγωγή της κορεάτικης σειράς του Netflix βασισμένης στο θρυλικό κόμικ