Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ετοιμάζει… ψηφιακά κόκκινα χαλιά!..

Της Yohana Desta (Απόδοση στα ελληνικά: Καλλιόπη Αλέτρα)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ανακοίνωσε πώς σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τη φετινή διοργάνωση, αποκαλύπτοντας πως θα υπάρχουν δια ζώσης προβολές σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και drive-in προβολές, μαζί με ψηφιακά κόκκινα χαλιά, συνεντεύξεις τύπου, και βραβεία. Το φεστιβάλ, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, έχει επίσης ένα μερικό, παράλληλο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει το Bruised, το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Halle Berry, το Ammonite του Francis Lee με πρωταγωνιστές τις Kate Winslet και Saoirse Ronan, και το Concrete Cowboys του Ricky Staub, με πρωταγωνιστή τον Idris Elba.

Ωστόσο, το φεστιβάλ θα προβάλλει αρκετά λιγότερες ταινίες σε σχέση με προηγούμενα έτη. Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης θα περιλαμβάνει μόνο 50 συμμετοχές∙ πέρυσι, περισσότερες από 333 συμμετοχές προβλήθηκαν στο φεστιβάλ. Μέχρι στιγμής, μόνο οκτώ τίτλοι έχουν ανακοινωθεί για το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου, με περισσότερους να αναμένεται να ανακοινωθούν στη συνέχεια.

«Η πανδημία έχει επηρεάσει το Φεστιβάλ σε μεγάλο βαθμό, όμως εμείς απαντήσαμε με το να επιστρέψουμε στην αρχική μας έμπνευση – να φέρουμε το καλύτερο που υπάρχει στη βιομηχανία, στο ευρύτερο δυνατό κοινό,» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής και συνεπικεφαλής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο Cameron Bailey, σε δήλωσή του. «Οι ομάδες μας πρέπει να αναθεωρήσουν τα πάντα, και να είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες.»

Οι πρώτες πέντε ημέρες του φεστιβάλ θα περιλαμβάνουν δια ζώσης προβολές ακολουθώντας του κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, που θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς των επίσημων οργανισμών υγείας του Τορόντο. Θα πραγματοποιηθούν ακόμη ψηφιακές προβολές, ομιλίες, και ξεχωριστά events. Επιπλέον, τα φετινά βραβεία του Φεστιβάλ θα δοθούν ηλεκτρονικά. Τα βραβεία καθιερώθηκαν το 2019. Η Meryl Streep, ο Taika Waititi, η Mati Diop και ο Joaquin Phoenix ήταν μεταξύ των τιμώμενων προσώπων.

Διαβάστε   2ο Evia Film Project: Με συναρπαστικά masterclasses και προβολές βραβευμένων ταινιών συνεχίστηκε η φετινή διοργάνωση

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο θεωρείται το ξεκίνημα της σεζόν των βραβείων, παρ’ ότι έπεται του υψηλού κύρους Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο επίσης θα πραγματοποιηθεί φέτος. Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, το Ιταλικό φεστιβάλ θα περιλαμβάνει κόκκινο χαλί και προβολές κοινωνικής αποστασιοποίησης. Το Telluride, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κολοράντο, επίσης θα προχωρήσει στη διοργάνωσή του τη φετινή χρονιά, παρ’ ότι οι διοργανωτές του είναι πιο μυστικοπαθείς από αυτούς των φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο σχετικά με το πώς πρόκειται να αναθεωρήσουν την προσέγγισή τους. Μέχρι στιγμής, οι διοργανωτές έχουν ενημερώσει τους νέους χρηματοδότες, ώστε να περιμένουν «όλες τις αναγκαίες μικροαλλαγές και προσαρμογές, με τις οποίες είναι ήδη εξαιρετικά εξοικειωμένοι».

ΠΗΓΗ: www.vanityfair.com