Το αντιπολεμικό μιούζικαλ «Hair» σε μια open air προβολή στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοιχτή προβολή του αντιπολεμικού μιούζικαλ Hair (1979) του Τσέχου δημιουργού Μίλος Φόρμαν, για τη ζωή μιας ομάδας «παιδιών των λουλουδιών» που προπαγανδίζουν τον έρωτα αντί για τον πόλεμο, την περίοδο που η Αμερική έχει εμπλακεί στην τρέλα του πολέμου του Βιετνάμ. Το Hair υπήρξε υποψήφιο για δύο Χρυσές Σφαίρες, ανάμεσά τους για καλύτερη Κωμωδία ή Μιούζικαλ, καθώς και για βραβείο Σεζάρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Η ΤΑΙΝΙΑ


Hair (Δυτική Γερμανία – ΗΠΑ, 1979)

Σκηνοθεσία: Μίλος Φόρμαν / Milos Forman. Σενάριο: Gerome Ragni, James Rado, Michael Weller. Μουσική: Galt MacDermot. Με τους: John Savage, Treat Williams, Beverly D’Angelo. Έγχρωμη, 121΄.

Ένας νεαρός επαρχιώτης, που τον έχουν στρατολογήσει για το Βιετνάμ, ζει την περιπέτεια της ζωής του όταν γνωρίζει μια παρέα χίπις. Έρχεται σε επαφή με έναν καινούριο κόσμο, του ελεύθερου έρωτα και των παραισθησιογόνων ουσιών και ανοίγουν και τα μάτια του στις πιο σκοτεινές πλευρές της ζωής που έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές τάξεις, τον ρατσισμό και τη ζωή στις μεγάλες πόλεις, όταν ερωτεύεται μια όμορφη κοπέλα, την Σίλα.

Λιμάνι, Προβλήτα Α, Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 στις 21:00

 

Διαβάστε   Αυτά είναι τα βραβεία Όσκαρ 2021