Τομ Χόλαντ: κάνοντας το σωστό, μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να σκοτώσεις ανθρώπους…

Της

Στην ταινία The Devil All the Time, ο Τομ Χόλλαντ πραγματοποιεί μια δυναμική είσοδο σε ένα νέο, αναπάντεχο πεδίο. Ο ηθοποιός, γνωστός για τον ρόλο του στο Spider-Man, υποδύεται έναν επιφυλακτικό χριστιανό καθώς αυτός οδεύει προς τη βία, στο νέο δράμα του Netflix. Η ταινία στην ουσία είναι μια αλλόκοτη και ανθρώπινη ιστορία τρόμου που διαδραματίζεται στον Νότο, ακολουθώντας δύο γενιές ανάμεσα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Πόλεμο του Βιετνάμ. Πρόκειται για μια σκοτεινή, γεμάτη ένταση ταινία, πολύ διαφορετική από εκείνες στις οποίες πρωταγωνιστεί συνήθως ο Χόλαντ – αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν πίστευε πως μπορούσε να το κάνει. Σε μια συζήτηση με τους συμπρωταγωνιστές του, ο ηθοποιός της Marvel μίλησε για την προσπάθεια που χρειάστηκε προκειμένου να «μπει» στο μυαλό του χαρακτήρα του, όπως και για το πόσο έπρεπε να αφεθεί, προκειμένου ακόμη και να δεχτεί να συμμετέχει στο πρότζεκτ.

«Έπρεπε να εμπιστευτώ πολύ τον Αντόνιο (Κάμπος, ο σκηνοθέτης) επειδή δεν είναι αυτός ο τύπος ταινίας που έχω συμμετάσχει συνήθως στο παρελθόν», ανέφερε ο Χόλλαντ στη συζήτηση, στο Hollywood Reporter. «Ήμουν αρκετά αγχωμένος και φοβισμένος όταν έφτασα στο set για πρώτη φορά. Δεν ήξερα ότι είχα την ικανότητα να υποδυθώ αυτού του είδους τον χαρακτήρα. Ήμουν πραγματικά πολύ τυχερός που είχα αυτούς τους συντελεστές να με στηρίζουν, και που είχα τον Αντόνιο ως τον σκηνοθέτη και επικεφαλής αυτής της ιδέας.»

Ο Χόλαντ ανέφερε πως ο ρόλος του Άρβιν Ράσελ τού προκάλεσε σύγχυση, παρ’ ότι ο χαρακτήρας του αποτελεί στην πραγματικότητα «την αχτίδα φωτός σε αυτή την ταινία, με την έννοια του ότι προσπαθεί πάντα να κάνει το σωστό. Απλά τυχαίνει σε αυτή την ταινία, πως το να κάνεις το σωστό σημαίνει να σκοτώνεις ανθρώπους».

Διαβάστε   "Boy Kills World": Ένα υπερθέαμα αιματηρής δράσης με τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ στον ρόλο ενός κωφάλαλου αγοριού που διψά για εκδίκηση...

«Σε πνευματικό επίπεδο, έπρεπε να πάω σε μέρη που δεν ήξερα ότι μπορούσα να πάω, ή που δεν νομίζω πως θέλω να ξαναπάω ποτέ,» πρόσθεσε. «Ήταν μια καταπληκτική διαδικασία, και έχω δει την ταινία και είμαι πολύ περήφανος. Ανυπομονώ πραγματικά να την παρακολουθήσει ο κόσμος και να την απολαύσει».

Στη συζήτηση συμμετείχε μεγάλο μέρους του τεράστιου και γεμάτου μεγάλα ονόματα καστ, συμπεριλαμβανομένων των Σεμπάστιαν Σταν, Μία Βασικόβσκα, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, και άλλων. Τα μόνα μέλη του καστ που δεν ήταν παρόντα ήταν η Ράιλι Κίου και ο Ρόμπερ Πάτινσον, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό εν μέσω των γυρισμάτων του Batman.

Σε μια συνέντευξή του τον Αύγουστο στο Vanity Fair, o Κάμπος μίλησε με ειλικρίνεια για τη συνεργασία του με τον Χόλαντ, ο οποίος επελέγη για τον ρόλο του στην ταινία The Devil All the Time πριν γίνει ο επόμενος Spider-Man της Sony.

«Η προετοιμασία του Τομ είναι τόσο μεθοδική και μελετημένη,» δήλωσε ο Κάμπος, σημειώνοντας πως ο ηθοποιός εργάστηκε απίστευτα σκληρά προκειμένου να τελειοποιήσει την Νότια προφορά του. «Είναι ένα πραγματικά πολύ ευγενές άτομο».

Ήταν εξωπραγματικό να παρακολουθεί κανείς τον Χόλαντ να μετατρέπεται από έναν ελάχιστα γνωστό εργαζόμενο ηθοποιό, σε ένα ολοκληρωμένο, κορυφαίο είδωλο της Marvel. «Ήταν απλά συναρπαστικό» είπε ο σκηνοθέτης γελώντας.

Πηγή: www.vanityfair.com

 

The Devil All the Time (2020)

Σκηνοθεσία: Antonio Campos

Ηθοποιοί: Tom Holland, Sebastian Stan, Mia Wasikowska, Bill Skarsgård, Riley Keough, Robert Pattinson

Διάρκεια: 138′

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming από το Netflix από την Τετάρτη 16 Σεπτεμρίου 2020