“Τμήμα Απολεσθέντων Μαδρίτης”: ‘Ένα σκοτεινό αστυνομικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον “El Professor” του “La Casa de Papel”

Ο Μάριο είναι ένας μοναχικός αποθηκάριος στο Τμήμα Απωλεσθέντων της Μαδρίτης. Στον ελεύθερο χρόνο του, προσπαθεί να ιχνηλατήσει την προέλευση κάποιων χαμένων αντικειμένων, ώστε να τα επιστρέψει στους κατόχους τους. Με αυτόν τον τρόπο θεωρεί πως θα τους βοηθήσει να βρουν κάποια χαμένα «κομμάτια» της ζωής τους.

Μόνο μια νεαρή αστυνομικός που επισκέπτεται συχνά το τμήμα απολεσθέντων, καταφέρνει να διαπεράσει κάπως το εξωτερικό συναισθηματικό του κέλυφος, τροφοδοτώντας τον με πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν.

Όταν μια βαλίτσα με μακάβριο και σοκαριστικό περιεχόμενο, που ανασύρθηκε από ένα ποτάμι, φτάνει στην αποθήκη, η ζωή του Μάριο θα αλλάξει. Η διαλεύκανση αυτής της φριχτής πράξης, που εμπλέκει ένα μωρό,  θα τον οδηγήσει σε σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια. Σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο θα συναντήσει τη Σάρα, μια γυναίκα εγκλωβισμένη σ’ ένα εγκληματικό κύκλωμα trafficking…

Το Τμήμα Απολεσθέντων Μαδρίτης είναι ένα σκοτεινό αστυνομικό θρίλερ, αλλά ταυτόχρονα μια αξέχαστη ιστορία αγάπης και εξιλέωσης, από έναν σκηνοθέτη που ξεκίνησε ως βοηθός του Αλμοδόβαρ και του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Έχοντας ως ιδανικό πρωταγωνιστή τον Αλβάρο Μόρτε, που χάρη στο ρόλο του “Καθηγητή” στη δημοφιλή σειρά του Netflix Η Τέλεια Ληστεία (La Casa De Papel) είναι σήμερα ένας από τους πιο περιζήτητους Ισπανούς ηθοποιούς, μας παραδίδει ένα μαύρο θρίλερ, που υπόσχεται να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη όταν κλείσουν τα φώτα.

 

Τμήμα Aπολεσθέντων Μαδρίτης (Objetos/Lost & Found, 2022)

Σκηνοθεσία: Jorge Dorado

Ηθοποιοί: Álvaro Morte, Eugenia Suárez, Verónica Echegui, Daniel Araoz, Andy Gorostiaga

Διάρκεια: 100′

Η ταινία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023