Τεντ Σαράντος: οι ασιατικές παραγωγές του Netflix θα βρουν φανατικό κοινό, τόσο στην πατρίδα τους, όσο και αλλού…

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Δείτε τι έρχεται: Ασία”, που έλαβε χώρα στη Σιγκαπούρη στις 8 Νοεμβρίου 2018, το Netflix τόνισε ότι δεσμεύεται να συνεχίσει να φέρνει κοντά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και παρουσίασε για πρώτη φορά περιεχόμενο από την περιοχή. Ο CEO του Netflix Ριντ Χέιστινγκς και ο Διευθυντής Περιεχομένου Τεντ Σαράντος, μαζί με ηθοποιούς και δημιουργούς σειρών και ταινιών του Netflix, παρουσίασαν 17 νέες ασιατικές πρωτότυπες παραγωγές από την Ιαπωνία, την Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη, την Ινδία και τη Νότια Κορέα.

Τα εν λόγω εγχειρήματα θα προβληθούν μέσα στο 2019 παράλληλα με τις 100 νέες και υφιστάμενες πρωτότυπες παραγωγές σε οκτώ χώρες της Ασίας, καθώς το Netflix συνεχίζει να επενδύει σε Ασιάτες δημιουργούς, ενισχύοντας έτσι την απήχησή τους στον κόσμο. Οι ανακοινώσεις αποσκοπούν να αφήσουν παρόμοια αίσθηση με αυτήν που άφησε φέτος το Netflix διεισδύοντας στην ασιατική αγορά. Παραγωγές όπως το αστυνομικό θρίλερ Ιερά Παιχνίδια (Ινδία), η άνιμε σειρά DEVILMAN crybaby (Ιαπωνία) και η βαριετέ κωμωδία Σε Πιάσαμε! (Κορέα) έχουν μαγέψει τα μέλη του Netflix σε 190 χώρες σε όλο τον κόσμο.

“Η Ασία αποτελεί πατρίδα σημαντικών δημιουργικών κέντρων στον κόσμο και έχει παρουσιάσει ήδη μερικές από τις πιο συγκλονιστικές ταινίες και σειρές σήμερα”, είπε ο Τεντ Σαράντος, Διευθυντής Περιεχομένου στο Netflix. “Η ομορφιά του Netflix έγκειται στο γεγονός ότι μπορούμε να πάρουμε άγνωστες ιστορίες από τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, την Ινδία, την Ταϊβάν ή αλλού και να τις κάνουμε εύκολα προσιτές σε ανθρώπους όχι μόνο στην Ασία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες από τις μισές ώρες ασιατικού περιεχομένου στο Netflix φέτος έχουν βρει απήχηση από θεατές εκτός της περιοχής, γι’ αυτό είμαστε σίγουροι ότι η νέα συλλογή ασιατικών παραγωγών θα βρει φανατικό κοινό τόσο στην πατρίδα τους όσο και αλλού”.

Διαβάστε   Ψηλό Κορίτσι

Οι τίτλοι που ανακοινώθηκαν στην εν λόγω εκδήλωση θα ενισχύσουν μια πλούσια βιβλιοθήκη περιεχομένου του Netflix από την Ασία, το Χόλιγουντ και άλλες χώρες, το οποίο έχει επιλεχθεί με βάση το προσωπικό γούστο των μελών για να το παρακολουθούν σε οποιαδήποτε γλώσσα ή συσκευή επιθυμούν, χωρίς διαφημιστικά σποτ ή δεσμεύσεις.

Πρωτότυπες άνιμε παραγωγές του Netflix

  • Pacific Rim. Επιστρέφοντας στην επική μάχη των Καιτζού και των Γιάγκερ, η πρωτότυπη σειρά άνιμε εμπλουτίζει την ιστορία των δύο πρώτων ταινιών ζωντανής δράσης και ακολουθεί δύο αδέρφια, έναν ιδεαλιστή έφηβο και την αφελή μικρότερη αδερφή του, που αναγκάζονται να γίνουν πιλότοι ενός εγκαταλελειμμένου Γιάγκερ σε έναν εχθρικό τόπο, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρουν τους χαμένους γονείς τους. Showrunners: Κρεγκ Κάιλ (Thor: Ragnarok) και Γκρεγκ Τζόνσον (X-Men: Evolution). Εταιρεία παραγωγής: Legendary Entertainment (Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου, Pokemon: Detective Pikachu) ( www.netflix.com/pacificrimanime).
  • Altered Carbon. Αυτή η ταινία άνιμε, που διαδραματίζεται στο ίδιο περιβάλλον με τη sci-fi σειρά ζωντανής δράσης του Netflix (η δεύτερη σεζόν βρίσκεται σε στάδιο παραγωγής από τη Skydance Television), εξερευνά νέα στοιχεία της μυθολογίας της ιστορίας. Σεναριογράφος: Ντάι Σάτο (Καουμπόηδες του Διαστήματος, Samurai Champloo) και Τσουκάσα Κόντο. Στούντιο κινουμένων σχεδίων: Anima (www.netflix.com/alteredcarbonanime).
  • Cagaster of an Insect Cage. Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο, όπου μια ανεξήγητη ασθένεια ονόματι “Cagaster” μετατρέπει τους ανθρώπους σε γιγαντιαία δολοφονικά έντομα, αυτή η σειρά μάνγκα ακολουθεί τον αγώνα ενός νεαρού και μιας κοπέλας να παραμείνουν ζωντανοί. Σκηνοθεσία: Κόιτσι Τσιγκίρα (Last Exile, Full Metal Panic!). Στούντιο κινουμένων σχεδίων: Gonzo (Hellsing, Afro Samurai) (www.netflix.com/cagasterofaninsectcage).
  • Yasuke. Στη διαλυμένη από τον πόλεμο φεουδαρχική Ιαπωνία, γεμάτη με ρομπότ και μάγους, ένας πρώην ρόνιν αναγκάζεται να ξαναπιάσει το σπαθί του, όταν του αναθέτουν τη μεταφορά ενός μυστηριώδους παιδιού, το οποίο καταδιώκεται από σκοτεινές δυνάμεις. Δημιουργός και σκηνοθέτης είναι ο Λεσόν Τόμας (The Boondocks, Cannon Busters), ο οποίος αναλαμβάνει και τον ρόλο του διευθυντή παραγωγής. Ο υποψήφιος για Grammy Flying Lotus θα κάνει τη μουσική και θα είναι επίσης διευθυντής παραγωγής της σειράς. Ο Λακίθ Στάνφιλντ (Atlanta, Sorry to Bother You) θα δανείσει τη φωνή του στον πρωταγωνιστή “Γιάσουκε” (κατά τον γνωστό σαμουράι αφρικανικής καταγωγής που πολέμησε τον Όντα Νομπουνάγκα). Στούντιο κινουμένων σχεδίων: MAPPA (Yuri On Ice, Kakegurui) (www.netflix.com/yasuke).
  • Trese. Σε μια εποχή που στη Μανίλα ζουν κρυφά μαζί με τους ανθρώπους μυθικά πλάσματα της παράδοσης των Φιλιππίνων, η Αλεξάντρα Τρεσέ βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπη με έναν εγκληματικό υπόκοσμο που αποτελείται από μοχθηρά υπερφυσικά πλάσματα. Η σειρά άνιμε βασίζεται στο ομώνυμο φιλιππινέζικο εικονογράφημα των Μπατζέτ Ταν και Κάτζο Μπολντίσιμο. Διεύθυνση παραγωγής: Τζέι Ολιβά (Wonder Woman, The Legend of Korra). Παραγωγή: Σάντι Χάρμαϊν και Τάνια Γιούσον για την BASE Entertainment, ένα στούντιο με έδρα στην Τζακάρτα και τη Σιγκαπούρη ( www.netflix.com/trese).
Διαβάστε   Έρχεται στο Netflix η νοτιοκορεάτικη συναρπαστική σειρά δράσης "Ο Περιπλανώμενος"

Πρωτότυπες παραγωγές στα Ταϊλανδικά:

  • The Stranded เคว้ง. Ο 18χρονος Κράαμ επιβιώνει από ένα ολέθριο τσουνάμι μαζί με τους 36 συμμαθητές του στο ελίτ ιδιωτικό σχολείο σε ένα απομακρυσμένο νησί της Θάλασσας Ανταμάν. Τα ανεξήγητα γεγονότα που συμβαίνουν στη συνέχεια καθιστούν σαφές ότι κανείς δεν θα έρθει να τους σώσει και έτσι ο Κράαμ αναλαμβάνει μια αποστολή σωτηρίας των μαθητών. Σκηνοθεσία: Σόφον Σακνταφισίτ. Εταιρείες παραγωγής: GMM Grammy (η ταινία θα είναι η πρώτη πρωτότυπη παραγωγή του Netflix στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψε με την GMM Grammy) και H2L Media Group. Διεύθυνση παραγωγής: Εκατσάι Ουεκρονγκτάμ, Γκάρι Λέβινσον, Στίβεν Σιμς, Μπίλι Χάινς, Κρίστιαν Ντέρσο (www.netflix.com/thestranded / www.netflix.com/เคว้ง).
  • Shimmers. Δραματική σειρά για πέντε εφήβους σε ένα απομονωμένο σχολείο στη βόρεια Ταϊλάνδη. Κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, οι μαθητές καταδιώκονται από φαντάσματα του παρελθόντος, αλλά τελικά ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή είναι κάτι πολύ πιο τρομακτικό. Σκηνοθεσία: Γουσίτ Σασανατίενγκ και Σιτισιρί Μονγκολσιρί (www.netflix.com/shimmers / www.netflix.com/อุบัติกาฬ ).

Πρωτότυπες παραγωγές στα Κινεζικά:

  • Triad Princess 極道千金. Μια πρωτότυπη σειρά από την Ταϊβάν. Μεγαλωμένη στη σκιά του μαφιόζου πατέρα της, η Άντζι λαχταρά μια δική της ανεξάρτητη ζωή. Αψηφά λοιπόν τις επιθυμίες του, γίνεται κρυφά η σωματοφύλακας μιας διάσημης ηθοποιού σε ένα πρακτορείο και έρχεται σε επαφή με τον άγνωστο κόσμο της λάμψης, του γκλάμουρ, ακόμη και της αγάπης. Πρωταγωνιστούν: Γιουτζινί Λιού και Τζάσπερ Λιού. Σκηνοθεσία: Νιλ Γου. Εταιρείες παραγωγής: mm2 Entertainment και Goodfilms Workshop (www.netflix.com/triadprincess / www.netflix.com/极道千金).

Ο CEO του Netflix Ριντ Χέιστινγκς ανακοίνωσε επίσης τη δεύτερη σεζόν της σειράς Το Βασίλειο. Η σειρά ακολουθεί τον μυστηριώδη θάνατο ενός βασιλιά και την εξάπλωση μιας παράξενης επιδημίας, και θα είναι διαθέσιμη για streaming παγκοσμίως στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Διαβάστε   "Χάρτινες Ζωές": Η νέα τουρκικής παραγωγής ταινία του Netflix για τα τραύματα της παιδικής ηλικίας