Τα Bafta 2020 ψήφισαν… “1917” (ο κατάλογος με όλα τα βραβεία)

Στην ταινία 1917 απονεμήθηκαν τα βραβεία Bafta 2020 καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας. Η ιστορική δραματική ταινία 1917 που ακολουθεί την οδύσσεια δύο Βρετανών στρατιωτών κατά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, με την καταπληκτική φωτογραφία, κέρδισε δύο βραβεία στα Bafta 2020, καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Σαμ Μέντες. Ο 54χρονος Μέντες απέσπασε ήδη μια Χρυσή Σφαίρα για την ταινία του και είναι υποψήφιος για τα ‘Οσκαρ.

H Αμερικανίδα Ρενέ Ζελβέγκερ κέρδισε το Bafta 2020 α΄γυναικείου ρόλου υποδυόμενη στην θρυλική ηθοποιό και τραγουδίστρια Τζούντι Γκάρλαντ στη βιογραφική ταινία Judy. Ο Χοακίν Φίνιξ πήρε το Bafta 2020 α΄ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Joker. Ο 45χρονος Αμερικανός ηθοποιός βραβεύτηκε ήδη για την ερμηνεία του ρόλου του Τζόκερ με μια Χρυσή Σφαίρα, και είναι υποψήφιος για την ίδια κατηγορία στα ‘Οσκαρ.

Ολοι οι νικητές των βραβείων Bafta 2020

Καλύτερη Βρετανική Ταινία: 1917, Ντεμπούτο από Βρετανό συγγραφέα, σκηνοθέτη ή παραγωγό: Bait (Μαρκ Τζένκιν, σεναριογράφος/σκηνοθέτης, Κέιτ Μπάιερς, Λιν Γουέιτ, Παραγωγοί)
Ξενόγλωσση Ταινία: Παράσιτα
Ντοκιμαντέρ: For Sama
Animation: Klaus
Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες για το «1917»
Πρωτότυπο Σενάριο: Χαν Τζιν Γουόν, Μπονγκ Τζουν-χο για τα «Παράσιτα»
Διασκευασμένο Σενάριο: Τάικα Γουατίτι για το «Jojo Rabbit
A’ Ανδρικός Ρόλος: Χοακίν Φίνιξ για το «Joker»
Α’ Γυναικείος Ρόλος: Ρενέ Ζελβέγκερ για το «Judy»
B’ Ανδρικός Ρόλος: Μπραντ Πιτ για το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ»
B’ Γυναικείος Ρόλος: Λόρα Ντερν για την «Ιστορία Γάμου»
Μουσική: Χίλντουρ Γκουνταντότιρ για το «Joker»
Φωτογραφία: Ρότζερ Ντίκινς για το «1917»
Μοντάζ: Αντριου Μπάκλαντ και Μάικλ Μακκάσκερ για το «Κόντρα σε Όλα»
Σκηνικά: 1917
Κοστούμια: Μικρές Κυρίες
Μακιγιάζ και Κομμώσεις: Βόμβα
Ήχος: 1917
Κάστινγκ: Joker
Ειδικά Οπτικά Εφέ: 1917
Βρετανική Ταινία Μικρού Μήκους Animation: Grandad Was A Romantic
Βρετανική Ταινία Μικρού Μήκους: Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl)
Ανερχόμενος Σταρ: Μάικλ Γουόρντ
Bafta Fellowship στην παραγωγό Κάθλιν Κένεντι
Τιμητικό Βραβείο: Άντι Σέρκις

Διαβάστε   Life in a Day 2020: Πρόσκληση από το Φεστιβάλ Sundance και το YouTube

Το χιούμορ του Μπραντ Πιτ για το Brexit

«Γεια σου Βρετανία, μαθαίνω ότι είσαι πλέον…μόνη. Καλώς ήρθες στο κλαμπ!». Το σχόλιο του Μπραντ Πιτ για το Brexit φαίνεται πως… επικράτησε και, ίσως, η μοναδική έκπληξη στην χθεσινοβραδινή τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Bafta.

Ο διάσημος ηθοποιός, μάλιστα, σχολίασε, εξ αποστάσεως, και το δεύτερο δημοφιλές θέμα την Βρετανίας, την οριστική αναχώρηση του Πρίγκιπα Χάρι από από τα πάτρια βασιλικά εδάφη: «Λέει, πως θα ονομάσει αυτό το βραβείο Χάρι επειδή είναι πραγματικά ενθουσιασμένος που το φέρνει στις ΗΠΑ» ενημέρωσε το λαμπερό κοινό της βραδιάς η ηθοποιός Μάργκοτ Ρόμπι η οποία είχε αναλάβει να διαβάσει το μήνυμά του.

 

Η ένταση του Joker

Ο Χοακίν Φίνιξ μπορεί να σήκωσε την… κούπα για την εξαιρετική πρωταγωνιστική ερμηνεία του στον πολυσυζητημένο «Joker», ωστόσο επέλεξε να στηλιτεύσει στην ομιλία του στην έλλειψη διαφορετικότητας από τις φετινές υποψηφιότητες των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας: «Νομίζω πως στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους έγχρωμους ανθρώπους πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ, νομίζω πως αυτό το μήνυμα στέλνουμε σε ανθρώπους που πρόσφεραν τόσα πολλά στην\ βιομηχανία μας και με τρόπους που μάς έκαναν να επωφεληθούμε» τόνισε με νόημα ο ηθοποιός.

Στο ίδιο θέμα, πάντως, αναφέρθηκε και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, που είναι πρόεδρος των βραβείων: «Το 2020, και όχι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, αναφερόμαστε ξανά στην ανάγκη να κάνουμε περισσότερα ώστε να εξασφαλιστεί η διαφορετικότητα στις υποψηφιότητες και στην διαδικασία των βραβείων. Και αυτό δεν είναι σωστό να συμβαίνει στην εποχή μας» υπογράμμισε ο Δούκας του Κέιμπριτζ δίνοντας την υπόσχεση πως αυτή η εικόνα θα αλλάξει από τον επόμενο κιόλας χρόνο.

Διαβάστε   Τα βραβεία της Αγοράς του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 

Η τούμπα του Αλ Πατσίνο στο κόκκινο χαλί

Επίσης, τα φλας των φωτογράφων συγκέντρωσε και η… αξέχαστη είσοδος του Αλ Πατσίνο, ο οποίος σκόνταψε και έπεσε στο κόκκινο χαλί κατά την άφιξή του, συνοδευόμενος από την σύντροφό του Μεϊτάλ Ντόχαν.

Ο 79χρονος ηθοποιός φαίνεται πως μπέρδεψε τα βήματά του την ώρα που ανέβαινε τα σκαλιά στο Royal Albert Hall όπου πραγματοποιούνταν χθες το βράδυ η τελετή απονομής των Βρετανικών Βραβείων Τηλεόρασης και Κινηματογράφου. Η σύντροφός του, Μεϊτάλ Ντόχαν, έδειξε έκπληκτη παρακολουθώντας τον Αλ Πατσίνο να πέφτει ενώ βρισκόταν πίσω του, προτού τον βοηθήσει να σταθεί ξανά στα πόδια του με ένα μέλος του προσωπικού των BAFTA.

Ο Αλ Πατσίνο, πάντως, δεν έδειξε να πτοείται από την πτώση του, ποζάροντας για τους φωτογράφους και σηκώνοντας τα χέρια του στον αέρα για να δείξει στους θαυμαστές του πως ήταν καλά μετά την πτώση.

 

Η λαμπερή είσοδος του βασιλικού ζευγαριού

Η Κέιτ Μίντλετον ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο κόκκινο χαλί των βραβείων Bafta που πραγματοποιήθηκαν στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο.

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ, εμφανίστηκε με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, φορώντας μία εντυπωσιακή λευκή μάξι τουαλέτα, η οποία είχε χρυσούς ιβίσκους

Με την άφιξη του ζευγαριού τα φλας άστραψαν και οι δυο τους ήταν χαμογελαστοί και πολύ ευδιάθετοι. Μάλιστα είναι και η πρώτη λαμπερή εμφανισή τους σε βραβεία μετά το megxit.