Στις 25-27 Φεβρουαρίου το πρώτο Athens Fashion Film Festival

Το πρώτο Athens Fashion Film Festival, θα διεξαχθεί στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας».

Το Athens Fashion Film Festival (AthensFFF) διοργανώνεται από την εταιρεία “Athens Cultural Creatives”. Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του θεσμού είναι η Έλληνο-Ιταλίδα παραγωγός και σκηνοθέτης Nicole Αλεξανδροπούλου. Το Φεστιβάλ (AthensFFF) παρουσιάζει μια εξαιρετική επιλογή από ταινίες μόδας μικρού και μεγάλου μήκους, όπως και ντοκιμαντέρ. Συγκεντρώνει διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες αλλά και ανερχόμενα ταλέντα από τους τομείς του κινηματογράφου, της μόδας, της τέχνης και της διαφήμισης, και έχει ως στόχο να προσφέρει μία καινοτόμο προοπτική στον πρωτοποριακό κόσμο των fashion films. Υποστηρίζει καλλιτέχνες της κινούμενης εικόνας, της μόδας και της επικοινωνίας και μεταφέρει στο ελληνικό και διεθνές κοινό, τις τελευταίες τάσεις στο Σινεμά, την Μόδα και την Τέχνη.

Η 9μελής Διεθνής Κριτική Επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος μέχρι στιγμής συγκροτείται από τους Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο (Κριτικός Κινηματογράφου), Valerio Cappelli (Αρθρογράφος πολιτισμού στην “Corriere della Sera”), Dario Nardella (Δήμαρχος της πόλης της Φλωρεντίας, Ιταλία) και Orsola de Castro (Ιδρύτρια του “Fashion Revolution”, Λονδίνο).

Τα βασικά initiatives του Athens Fashion Film Festival είναι:  ·

  • “FFFMILANO FOR WOMEN”: δράση από το πρόγραμμα του Milano Fashion Film Festival, προβολές, παρουσίαση και round table. Παρουσιάζει η Constanza Cavalli-Etro (Ιδρύτρια του Milano Fashion Film Festival). ·
  • REGENERATIVE FASHION / ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΟΔΑ“: προβολές, παρουσίαση και round table με την Orsola de Castro (Ιδρύτρια του “Fashion Revolution”). ·
  • “CITIZEN HABIT / ΤΟ ΕΝΔΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ“: παρουσίαση του βιβλίου “Firenze. Fashion Atlas” από την Maria Luisa Frisa (Επιμελήτρια και Κριτικός μόδας), προβολές και round table. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου  Φλωρεντίας, το Επιμελητήριο Μόδας της πόλης της Φλωρεντίας, το Pitty Imagine Discovery Foundation και τον Δήμο Αθηναίων (Αθήνα 2018-2019 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου).
Διαβάστε   Sundance 2022: ξεκινά στη Γιούτα, η σπουδαιότερη φεστιβαλική ανεξάρτητη κινηματογραφική αφήγηση, παγκοσμίως

Το Athens Fashion Film Festival τελεί υπό την αιγίδα των:  ·

  • Υπουργείο Τουρισμού
  • Δήμος Αθηναίων
  • Ιταλική Πρεσβεία
  • Δήμος Φλωρεντίας
  • Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας