Σπουδαίες κινηματογραφικές πρεμιέρες στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου (BFI London)…

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου (BFI London) πλησιάζει (από 5 έως 16 Οκτωβρίου στις αίθουσες και από 14 έως 23 Οκτωβρίου στον BFI Player) και πολλές μεγάλες και πολυαναμενόμενες χολιγουντιανές παραγωγές αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα στη μεγάλη διοργάνωση στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όλες οι ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στο Λονδίνο πρόκειται να κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα στις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά και σε πλατφόρμες streaming.

Αυτές είναι οι κορυφαίες πρεμιέρες που δεν πρέπει να χάσει κανείς:

  • Glass Onion: A Knives Out Mystery

Πρόκειται για το sequel και δεύτερο μέρος της πρώτης ταινίας του κινηματογραφικού σύμπαντος Στα Μαχαίρια (Knives Out), σε σκηνοθεσία Rian Johnson. Στη νέα ταινία μυστηρίου, ο δισεκατομμυριούχος Miles Bron προσκαλεί τους φίλους του για μια εξόρμηση στο ιδιωτικό του ελληνικό νησί. Όταν ένας από αυτούς καταλήγει νεκρός, ο ντετέκτιβ Benoit Blanc αναλαμβάνει την υπόθεση.

Ο Daniel Craig επιστρέφει στον ρόλο του επιθεωρητή Blanc, μαζί με ένα λαμπρό καστ αστέρων του Χόλιγουντ που περιλαμβάνει τους Edward Norton, Leslie Odom Jr., Kate Hudson, Dave Bautista και Ethan Hawke. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix στις 23 Δεκεμβρίου 2022.

  • The Banshees of Inisherin

Μια μακάβρια κωμωδία συναισθηματικής στασιμότητας που λειτουργεί ως αλληγορία για τον Ιρλανδικό Εμφύλιο Πόλεμο, η ταινία (σε σκηνοθεσία Martin McDonagh) διαδραματίζεται στο φανταστικό απομονωμένο νησί του Inisherin στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας το 1923 και ακολουθεί δύο – επί πολλά χρόνια – φίλους, τον Pádraic (Colin Farrell) και τον Colm (Brendan Gleeson) που ξαφνικά βρίσκονται σε αδιέξοδο, όταν μια μέρα ο Pádraic αποφασίζει απλά να τελειώσει τη φιλία τους. Η απόφαση αυτή έχει φρικτές συναισθηματικές συνέπειες για τους δύο φίλους.

Διαβάστε   Φεστιβάλ Βενετίας 2019: στον «Joker» ο βαρύτιμος Χρυσός Λέοντας

  • Living

Πρόκειται για ένα remake της κλασικής δραματικής ταινίας του Akira Kurosawa Ο Καταδικασμένος (To Live) σε σκηνοθεσία Oliver Hermanus και σε σενάριο Kazuo Ishiguroμ. Η ταινία πραγματεύεται την προσπάθεια ενός ταπεινού δημοσίου υπαλλήλου που πεθαίνει από καρκίνο να υπερβεί τη γραφειοκρατία και να χτίσει μια παιδική χαρά προτού πεθάνει. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Bill Nighy στον ρόλο του ντροπαλού υπαλλήλου που θέλει να δώσει νόημα στη ζωή του, ενώ η Aimee Lou Wood υποδύεται τη ζωηρή νεαρή συναδέλφου του, Margaret.

  • Empire of Light

Στη νέα δραματική ταινία του Sam Mendes, η Olivia Colman υποδύεται την Hilary, μια διευθύντρια κινηματογράφου στο Margate το 1981, καθώς η Μεγάλη Βρετανία της Θάτσερ βρίσκεται σε περίοδο ύφεσης και η ίδια η πρωταγωνίστρια υποφέρει από κατάθλιψη. Ο διευθυντής της (τον οποίο υποδύεται ο Colin Firth) είναι απίστευτα βαρετός και η ζωή της μοιάζει θλιβερή. Όταν όμως ένας νέος πωλητής εισιτηρίων, ο Stephen (Micheal Ward) ξεκινά να εργάζεται μαζί της, η σύνδεση ανάμεσα σε αυτόν και τη Hilary είναι φανερή.

  • One Fine Morning

Η Sandra (Léa Seydoux) είναι μια ανύπαντρη μητέρα που εργάζεται ως διερμηνέας και έχει αφιερώσει τη ζωή της στη φροντίδα του πατέρα της που πάσχει από μια νευροεκφυλιστική διαταραχή που μοιάζει με την άνοια. Η Sandra έχει αναλάβει την ευθύνη της μεταφοράς του πατέρα της σε μια μονάδα φροντίδας. Ακριβώς τη στιγμή όμως που αποφασίζει να κλειστεί στον εαυτό της συναισθηματικά, ελκύεται από έναν παντρεμένο άντρα, τον οποίο υποδύεται ο Melvil Poupaud.

  • Corsage

Μια δραματική ταινία εποχής για την Αυτοκράτειρα Elizabeth της Αυστρίας, γνωστή ως “Σίσσυ”, την οποία υποδύεται η Vicky Krieps (η συμπρωταγωνίστρια του Daniel Day-Lewis στην Αόρατη Κλωστή) σε σκηνοθεσία Marie Kreutzer. Στην ταινία απεικονίζεται η τεταμένη οικογενειακή ζωή της Σίσσυ το 1877, τη χρονιά των 40ων γενεθλίων της, η μοναξιά της, η δυστυχία της και η δυσαρέσκειά της με τις απιστίες του συζύγου της, η αγωνία της να προσαρμοστεί και να “ταιριάξει” στα πατριαρχικά πρότυπα της εποχής, όπως και η απείθεια και η ανυπακοή της.

Διαβάστε   Όλες οι πολυαναμενόμενες ταινίες και σειρές που θα δούμε τον Απρίλιο στο Netflix

  • White Noise

Πρόκειται για μια μεταφορά του ομώνυμου cult μυθιστορήματος του Don DeLillo. Η ταινία είναι μια κωμωδία καταστροφής γεμάτη με ειρωνικό χιούμορ που βασίζεται στην υπόθεση πως τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά… ή μήπως μπορεί; Ο Adam Driver πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Jack, ενός ακαδημαϊκού με τον αλλόκοτο τίτλο τού επικεφαλής των σπουδών του Χίτλερ(!) κι ο Don Cheadle υποδύεται τον Murray, συνάδελφο του Jack και επικεφαλής των σπουδών του Elvis. Όταν όμως η σύζυγος του Jack, η Babette (Greta Gerwig) αρρωσταίνει, ολόκληρη η γειτονιά συγκλονίζεται από τον τρόμο όταν ένα δηλητηριώδες σύννεφο αναδύεται από ένα τρένο που συνετρίβη και το οποίο μετέφερε πυρηνικά απόβλητα. Αυτή “αερομεταφερόμενη τοξική ουσία” φέρνει στην επιφάνεια τις ανησυχίες και τα άγχη όλων.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix στις 30 Δεκεμβρίου 2022.

 

*Η φωτογραφία του θέματος προέρχεται από την ταινία The Banshees of Inisherin