Σε ψηφιακή επανέκδοση “Ο Διαβολάκος” του Ρομπέρτο Μπενίνι

Στη Ρώμη, ο Αμερικανός ιερέας Μορίς (Γουόλτερ Ματάου), προσπαθεί να βρει ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και πνευματικής του ζωής, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μια μέρα τον καλούν για τον εξορκισμό μιας γυναίκας και το δαιμόνιο που φαίνεται να την είχε καταλάβει δεν είναι παρά ένας φοβισμένος διαβολάκος (Ρομπέρτο Μπενίνι), ονόματι Τζουντίντα.

Ο ανήσυχος διαβολάκος θέλει να ανακαλύψει και να απολαύσει τις χαρές της γήινης ζωής και έτσι ακολουθεί παντού τον ιερέα. Όταν όμως ο Τζουντίντα, συναντήσει τυχαία τη Νίνα, θα νιώσει ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Ερωτευμένος τώρα ο διαβολάκος, θα αποδεσμεύσει τον Μορίς από την παρουσία του και θα τρέξει πίσω της.

Μια από τις πρώτες μεγάλου μήκους ταινίες του βραβευμένου με Όσκαρ (για την ερμηνεία του στην ταινία «Η ζωή είναι ωραία» / “La vita è bella”), Ρομπέρτο Μπενίνι. Στην ταινία «Ο Διαβολάκος», ο Μπενίνι εμπνέεται από την καθολική του οικογένεια και δομεί την ιστορία γύρω από τον αυστηρό ιερέα και τον ανήσυχο διαβολάκο. Μια απολαυστική αλλά βαθιά ανθρώπινη κωμωδία που επιβεβαιώνει τη σατιρική διάνοια του μεγάλου Ιταλού δημιουργού.

 

 

Ο Διαβολάκος (Il Piccolo Diavolo, 1988)

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Μπενίνι

Ηθοποιοί: Γουόλτερ Ματάου, Ρομπέρτο Μπενίνι, Νικολέτα Μπράτσι

Διάρκεια: 104’

Σε ψηφιακή επανέκδοση από 22/8/2019 στους κινηματογράφους

 

Διαβάστε   Οι Γιώργος Καρναβάς και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης κέρδισαν το Βραβείο Καλύτερου Ευρωπαίου Παραγωγού!..