Ράιαν Γκόσλινγκ, Κρις Έβανς και αδερφοί Ρούσο ενώνουν τις δυνάμεις τους στο νέο κατασκοπικό θρίλερ του Netflix

Του Τζόρνταν Χόφμαν (απόδοση στην ελληνική γλώσσα: Καλλιόπη Αλέτρα)

Με 10 εκατομμύρια νέους συνδρομητές και ένα δυνατό χαρτί στα χέρια του με την ταινία δράσης Extraction σε παραγωγή των Joe και Anthony Russo, ο «γίγαντας» του streaming, το Netflix, έχει βομβαρδίσει τα δύο αδέρφια με πρωτοφανή χρηματικά ποσά για την επόμενη ταινία τους. Με την ιστοσελίδα Deadline να αναφέρει ένα ποσό «άνω των 200 εκατομμυρίων», το δίδυμο θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Mark GreaneyThe Gray Man, με την προοπτική του franchise. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό του Netflix έως σήμερα.

Στο “The Gray Man θα πρωταγωνιστεί ο Ryan Gosling ως ένας πρώην μυστικός πράκτορας της CIA και νυν μισθοφόρος εκτελεστής με το όνομα Κορτ Γκέντρι. Τον Gosling θα καταδιώκει ο Chris Evans, ο οποίος θα υποδύεται τον Λόιντ Χάνσεν, τον ορκισμένο εχθρό του πρώην πράκτορα. Οι Christopher Marcus και Stephen McFeely, οι οποίοι υπέγραψαν το σενάριο των ταινιών Avengers και Captain America, θα προσαρμόσουν το μυθιστόρημα του Greaney στη μεγάλη οθόνη.

Το “The Gray Man”, που δημοσιεύτηκε το 2009, είναι το πρώτο μιας σειράς εννιά παγκοσμίως γνωστών βιβλίων. «Κινηματογραφικές μάχες και αποδράσεις συμπληρώνουν την απλοϊκή, ωστόσο ικανοποιητική πλοκή,» έγραψε το Publishers Weekly στην κριτική του για την αρχική καταχώρηση.

«Η πρόθεσή μας είναι η ταινία να ανταγωνιστεί οποιοδήποτε άλλο φιλμ που θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, και η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε κάτι τέτοιο με τον Gosling και τον Evans είναι ένα όνειρο για εμάς,» δήλωσε ο Joe Russo στη Deadline. Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε ένα franchise, και να αναπτύξουμε ένα ολόκληρο σύμπαν, με τον Ryan να βρίσκεται στο επίκεντρο.»

Διαβάστε   Μια τρομακτική "τελειότητα"...

Τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν αυτόν τον Ιανουάριο στο Λος Άντζελες, με τις τοποθεσίες του εξωτερικού να μην έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη.

Πηγή: www.vanityfair.com