Προβολή της ταινίας “Ερωτική Επιθυμία” από την Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας Λάρισας

Αυτή την Κυριακή 12/1 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την κινεζική (Χονγκ-Κονγκ) ταινία Ερωτική Επιθυμία του Γουόνγκ Καρ Βάι, παραγωγής 2000, διάρκειας 98΄.

Χονγκ-Κόνγκ, 1962. Ο Τσόου Μο Γουάν, δημοσιογράφος, και η Σου Λε Ζεν, γραμματέας σε ναυτιλιακή εταιρεία, νοικιάζουν δύο διπλανά διαμερίσματα την ίδια μέρα, κάπου στο Χονγκ Κονγκ. Αρχίζουν να αναπτύσσουν έναν ιδιαίτερο δεσμό όταν υποπτεύονται πως οι σύζυγοί τους τους απατούν.

Η ταινία αφηγείται τον διακριτικό, αλλά με πάθος έρωτα ενός ζευγαριού, έναν από τους πιο δυνατούς και μελαγχολικούς έρωτες της μεγάλης οθόνης. Οι πρωταγωνιστές ανακαλύπτουν ένα μυστικό που θα τους κρατήσει δέσμιους μέχρι το τέλος της ταινίας, ένα μυστικό που θα τους φέρει κοντά αλλά ταυτόχρονα θα τους κρατήσει και σε απόσταση, δημιουργώντας έτσι μια μεγάλη ερωτική επιθυμία αλλά κι έναν ανεκπλήρωτο έρωτα.

Η υπόθεση είναι απλή, σχεδόν ανύπαρκτη. Όμως ο σκηνοθέτης φροντίζει εικαστικά, και μέσα από μια πανδαισία χρωμάτων και αμέτρητα φωτογραφικά “κάδρα”, να δημιουργήσει ένα ταιριαστό αλλά ασφυκτικό περιβάλλον για τους δυο πρωταγωνιστές.

Η ταινία απέσπασε τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ των Καννών (Βραβείο Αντρικής Ερμηνείας, Φωτογραφίας, Μοντάζ και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης).

Η προβολή θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας στις 19:00 μ.μ. με δωρεάν είσοδο.

 

Ερωτική Επιθυμία (In the Mood for Love)

Σκηνοθεσία: Γουόνγκ Καρ Βάι

Ηθοποιοί: Τόνι Λενγκ, Μάγκι Τσενγκ, Ρεμπέκα Παν, Πινγκ Λαμ Σίου

Διάρκεια: 98′

 

Διαβάστε   Ένας Φιλισταίος γράφει για την «τέχνη»...