Ο Park Chan-wook μεταφέρει το εμβληματικό “Oldboy” στη μικρή οθόνη

Ο Park Chan-wook, ο Κορεάτης σκηνοθέτης του εμβληματικού θρίλερ εκδίκησης Oldboy (2003), συνεργάζεται με τη Lionsgate Television και μεταφέρει την καταξιωμένη ταινία για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη με τη μορφή μιας τηλεοπτικής σειράς γυρισμένης στα αγγλικά.

Η ταινία του 2003, η οποία βασίζεται σε ένα ομώνυμο ιαπωνικό μάνγκα, ακολουθεί τον Oh Dae-su (Choi Min-sik), έναν άντρα που απάγεται και κρατείται φυλακισμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για 15 χρόνια, όταν ξαφνικά απελευθερώνεται χωρίς εξήγηση και μαθαίνει πως έχει μόνο πέντε ημέρες για να μάθει ποιος τον φυλάκισε και γιατί.

Με την κυκλοφορία της, η ταινία εγκωμιάστηκε από κοινό και κριτικούς, ενώ θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα.

“Η Lionsgate Television μοιράζεται το δημιουργικό μου όραμα για τη μεταφορά του Oldboy στον κόσμο της τηλεόρασης”, δήλωσε ο Park. “Ανυπομονώ να συνεργαστώ με ένα στούντιο το οποίο αντιπροσωπεύει την τολμηρή, πρωτότυπη και ριψοκίνδυνη αφήγηση”.

“Ο Παρκ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς οραματιστές αφηγητές ιστοριών της γενιάς μας, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί του για να μεταφέρουμε το κινηματογραφικό του αριστούργημα στην τηλεοπτική οθόνη”, αναφέρει ο Σκοτ Χερμπστ, επικεφαλής της ανάπτυξης σεναρίων της Lionsgate Television. “Αυτή η μεταφορά του Oldboy σε τηλεοπτική σειρά θα έχει την ωμή συναισθηματική δύναμη, τις εμβληματικές σκηνές μάχης και το ενστικτώσες στυλ που έκαναν την ταινία κλασική”.

Το Oldboy έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο στα αγγλικά προηγουμένως από τον Spike Lee με πρωταγωνιστή τον Josh Brolin.

Διαβάστε   Όλες οι cameo εμφανίσεις του αξέχαστου Σταν Λι σε ένα βίντεο...