Ο M. Night Shyamalan θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διεθνούς διαγωνιστικού στο 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Ο σκηνοθέτης M. Night Shyamalan θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για το 2022 (10-20 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Η φιλμογραφία τού Shyamalan περιλαμβάνει την Έκτη Αίσθηση (η οποία ήταν υποψήφια για έξι Όσκαρ), το Σκοτεινό Χωριό, την Επίσκεψη, το Split, το Glass και το πιο πρόσφατο Old , ενώ έχει σκηνοθετήσει και αρκετά επεισόδια της σειράς της Apple TV+ Servant, στην οποία έχει αναλάβει και τον ρόλο του παραγωγού.

“Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που ο M. Night Shyamalan αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να αναλάβει το αξίωμα του προέδρου της επιτροπής”, δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής τού Φεστιβάλ, Carlo Chatrian. “Σε κάθε στιγμή της καριέρας του, δημιούργησε  ένα σύμπαν στο οποίο φόβοι και επιθυμίες συνυπάρχουν, και στο οποίο οι νέοι άνθρωποι δεν είναι μόνο πρωταγωνιστές, αλλά αποτελούν και την κινητήριο δύναμη για την υπέρβαση του τρόμου. Στο πλαίσιο της κινηματογραφικής βιομηχανίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Shyamalan αποτελεί μια μοναδική φιγούρα, έναν σκηνοθέτη ο οποίος έχει μείνει πιστός στο όραμά του. Η πίστη στα ιδανικά τού καθενός είναι ένα από τα στοιχεία τα οποία αναζητούμε στη διοργάνωση”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, το Φεστιβάλ ανακοίνωσε πως η 72η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, ενώ το πρόγραμμα θα είναι παρόμοιο με αυτό της Berlinale του 2020, όπως αυτή είχε πραγματοποιηθεί στην προ-Covid εποχή.

 

Διαβάστε   Το Πορτραίτο της Τερέζα