Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν θα είναι ο πρώτος “Μαύρος Σαμουράι”

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Μαύρος Πάνθηρας» (Black Panther), Τσάντγουικ Μπόουζμαν θα υποδυθεί τον πρώτο μαύρο Σαμουράι στην υπηρεσία ενός πολέμαρχου στην Ιαπωνία σε επερχόμενη ταινία δράσης.

Στην ταινία με τίτλο «Yasuke» ο Μπόουζμαν θα είναι Αφρικανός πολεμιστής Σαμουράι, σύμφωνα με το THR. Ο Αμερικανός ηθοποιός θα υποδυθεί τον Yasuke, ιαπωνικό όνομα Σαμουράι αφρικανικής καταγωγής που πολέμησε υπό τις διαταγές του Iάπωνα πολέμαρχου, Oda Nobunaga κατά τη δεκαετία του 1580. Το δράμα εποχής βασίζεται στην ιστορία του μοναδικού γνωστού Αφρικανούς που έφθασε στις τάξεις των Σαμουράι στη φεουδαρχική Ιαπωνία.

«Ο θρύλος του Yasuke είναι ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της ιστορίας, ήταν το μοναδικό άτομο μη ασιατικής καταγωγής που έγινε Σαμουράι. Δεν είναι απλώς μια ταινία δράσης, είναι ένα πολιτισμικό γεγονός, μια ανταλλαγή και είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος αυτής» ανέφερε ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν. Την παραγωγή της ταινίας Yasuke ανέλαβαν η Picturestart του Έρικ Φέιγκ, η De Luca Production και η Solipsist Films και Xception Content. Το σενάριο της ταινίας είναι του Doug Miro (Narcos).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε   Η ηθοποιός Anya Taylor-Joy στο remake του Nosferatu