Ο Πάκο Πλάθα επιστρέφει στο κινηματογραφικό σύμπαν του θρίλερ “Βερόνικα” και σκηνοθετεί το “Hermana Muerte” για το Netflix

Ο Πάκο Πλάθα ([Rec], Οφθαλμόν Αντί Οφθαλμού, Βερόνικα, The Grandmother) έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας του Netflix Hermana muerte, καθώς η πλατφόρμα παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για εγχώριες παραγωγές και καταξιωμένους δημιουργούς.

Στην ταινία, σε σενάριο Χόρχε Γκουερικετσεβαρία (Sky High, Οι Νόμοι των Συνόρων), πρωταγωνιστούν οι Άρια Μπεντμάρ (Πες μου Ποιος Είμαι), Αλμουδένα Αμόρ (The Grandmother, The Good Boss), Μάρου Βαλντιβιέλσο (Βερόνικα, Historias para no dormir), Λουίσα Μερέλας (Οφθαλμόν Αντί Οφθαλμού, Ελίζα και Μαρσέλα), Τσέλο Βίβαρες (30 Coins, Desaparecidos), Κονσουέλο Τρουχίγιο (Βερόνικα, Bye), καθώς και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Σάρα Ροτς, Ολίμπια Ροτς, Αντριάνα Καμαρένα, Μαρίνα Ντελγάδο και Κλαούντια Φερνάντεθ Αρόγιο.

Τα γυρίσματα του Hermana muerte, σε παραγωγής της El Estudio για το Netflix, πραγματοποιούνται στην περιοχή της Βαλένθια.

Η ταινία ανασύρει το σύμπαν της σειράς Βερόνικα, σε σκηνοθεσία επίσης του Πάκο Πλάθα και με πρωταγωνίστριες τις Σάντρα Εσκαθένα και Άνα Τόρεντ. Για τους Ενρίκε Λόπεθ Λαβίν (Βερόνικα, The Grandmother), Πάμπλο Κρουζ (Ο Φόβος των Ζωντανών Νεκρών, Ο Χορός των 41) και Ντιέγκο Σουαρέθ Τσιάλβο (Our Ladies, Μαθήματα Σφαγείου), παραγωγούς της El Estudio, “το Hermana muerte είναι ένα ραντεβού με τον ποιοτικό τρόμο, το σήμα κατατεθέν του Πάκο Πλάθα, ταυτόχρονα όμως είναι και μια εφηβική εκδοχή μυστηρίου των ανεξήγητων και συναρπαστικών φαινομένων γύρω από την εμφάνιση της Θεοτόκου. Τέλος, η ταινία αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αφηγηθούμε την ιστορία γέννησης ενός από τους πιο τρομακτικούς χαρακτήρες του ‘Βερόνικα’, της κλασικής σειράς του Πλάθα”.

Σχετικά με το Hermana muerte

Στημ μεταπολεμική Ισπανία, η Ναρθίσα (Άρια Μπεντμάρ), μια νεαρή μαθητευόμενη με υπερφυσικές δυνάμεις, καταφτάνει σε ένα πρώην μοναστήρι που λειτουργεί πλέον ως σχολείο θηλέων, για να γίνει δασκάλα. Καθώς οι μέρες περνούν, τα αλλόκοτα γεγονότα και οι ολοένα πιο ανατριχιαστικές καταστάσεις που τη βασανίζουν θα την οδηγήσουν να αποκαλύψει τα τρομακτικά ψέματα που απλώνονται πάνω από το μοναστήρι και στοιχειώνουν τους κατοίκους του.

Διαβάστε   "Qala": Μια αριστουργηματική ινδική ταινία που "βάζει τα γυαλιά" στο Χόλιγουντ και το Ευρωπαϊκό σινεμά...

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix το 2023.