“Ο Ναυτικός του Πολέμου (War Sailor)”: Ένα συναρπαστικό νορβηγικό πολεμικό έπος που “στριμάρει” στο Netflix

Ο Άλφρεντ Γκάρνες είναι ένας ναυτικός της εργατικής τάξης, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε το τρίτο του παιδί. Αυτός και ο παιδικός του φίλος, Σίγκμπιορν Κβάλβογκ (Γουόλι), εργάζονται σε ένα εμπορικό πλοίο στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, όταν ξεσπά ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Είναι άοπλοι πολίτες στην πρώτη γραμμή ενός πολέμου στον οποίο δεν ζήτησαν ποτέ να συμμετάσχουν. Οι δύο άνδρες αγωνίζονται για την επιβίωση σε έναν φαύλο κύκλο βίας και θανάτου, όπου τα γερμανικά υποβρύχια μπορεί να επιτεθούν ανά πάσα στιγμή στα πολύτιμα σκάφη τους. Οι ναυτικοί του πολέμου έχουν έναν και μόνο στόχο: να επιβιώσουν και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Εν τω μεταξύ, η σύζυγος του Άλφρεντ, η Σεσίλια, παλεύει εν μέσω του πολέμου στο Μπέργκεν, μεγαλώνοντας μόνη της τρία παιδιά, χωρίς να ξέρει αν θα ξαναδεί ποτέ τον Άλφρεντ. Όταν βρετανικά αεροσκάφη επιχειρούν να βομβαρδίσουν το γερμανικό καταφύγιο υποβρυχίων στο Μπέργκεν, χτυπούν αντ’ αυτού το δημοτικό σχολείο στο Λάκσεβαγκ και σπίτια πολιτών στο Νόστετ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες αμάχους νεκρούς. Όταν τα νέα φθάνουν στον Άλφρεντ και τον Γουόλι στον Καναδά, αναρωτιούνται αν έχει απομείνει κάτι στην πατρίδα για να επιστρέψουν.

Ο Ναυτικός του Πολέμου (War Sailor), ένα πολεμικό έπος για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι η νέα νορβηγική μίνι-σειρά τριών επεισοδίων που προβάλλεται σε streaming από το Netflix, και αυτή τη στιγμή αποτελεί μία από τις σειρές με τις περισσότερες προβολές στη streaming πλατφόρμα παγκοσμίως (στην Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση των σειρών με τη μεγαλύτερη παρακολούθηση).

Στην πραγματικότητα, το War Sailor είναι μια ταινία τριών ωρών που αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Νορβηγίας για 95α βραβεία Όσκαρ στην κατηγορία της Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, και η οποία κυκλοφορεί τώρα από το Netflix με τη μορφή τριών επεισοδίων. Το War Sailor, το οποίο είναι η ακριβότερη νορβηγική ταινία έως σήμερα, είναι μια οδυνηρή ιστορία για τη φρίκη, τις μακροχρόνιες επιπτώσεις και το τραύμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως και για το αβάσταχτο βάρος αυτών των επιπτώσεων.

Διαβάστε   "Nowhere": Το νέο κλειστοφοβικό ισπανικό θρίλερ επιβίωσης του Netflix είναι γεμάτο σασπένς και αδρεναλίνη

Ο Ναυτικός του Πολέμου (War Sailor, 2022)

Σκηνοθεσία: Gunnar Vikene

Ηθοποιοί: Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen, Ine Marie Wilmann

Η σειρά είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix από τις 2 Απριλίου 2022