“Ο Καστανάνθρωπος”: Μυστήριο, σασπένς και άρωμα νορδικού νουάρ στο καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ δανικής παραγωγής από το Netflix

Ένα πρωινό του Οκτώβρη με πολύ δυνατό αέρα, η αστυνομία ανακαλύπτει κάτι φρικτό. Μια νεαρή γυναίκα εντοπίζεται βάναυσα δολοφονημένη σε μια παιδική χαρά, με κομμένο το ένα της χέρι. Δίπλα της βρέθηκε μια μικρή ανδρική φιγούρα από κάστανα. Την υπόθεση αναλαμβάνουν η φιλόδοξη νεαρή ντετέκτιβ Νάια Τουλίν (Ντανίκα Κούρτσιτς, η οποία πρωταγωνίστησε επίσης και στη σειρά μυστηρίου Equinox του Netflix) και ο νέος της συνεργάτης Μαρκ Χες (Μίκελ Μπο Φέλσγκαρντ), οι οποίοι σύντομα ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες αποδεικτικό στοιχείο για τον καστανάνθρωπο. Το στοιχείο παραπέμπει σε ένα κορίτσι που εξαφανίστηκε έναν χρόνο πριν και θεωρήθηκε νεκρό, την κόρη της πολιτικού Ρόζα Χάρτουνγκ (Ίμπεν Ντόρνερ).

Από τον δημιουργό του “The Killing”, Ο Καστανάνθρωπος (The Chestnut Man, Kastanjemanden), που διαδραματίζεται σε ένα ήσυχο προάστιο της Κοπεγχάγης, είναι ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο αγωνία, σασπένς και μυστήριο, με δυνατούς χαρακτήρες από τη Δανία, οι ρίζες του οποίου εντοπίζονται στο νορδικό νουάρ. Η σειρά έξι επεισοδίων βασίζεται στο πρώτο μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα Σόρεν Σβάιστρουπ που έχει μεταφραστεί σε 28 γλώσσες και έχει κυκλοφορήσει σε 50 χώρες.

Η σειρά είναι διαθέσιμη σε streaming από το Netflix από τις 29 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Διαβάστε   Νέες και παλιές παραγωγές στο Netflix για τον Απρίλιο