Ο αμερικάνικος στρατός φοβάται αιματοχυσία στις προβολές του “Τζόκερ”…

Ο εφιάλτης του 2012 φαίνεται να ξυπνά για την αμερικάνικη κοινωνία. Τότε, ένας 24χρονος ντυμένος Τζόκερ άρχισε να πυροβολεί σε κινηματογράφο στην πόλη Ορόρα του Κολοράντο, στη διάρκεια προβολής της ταινίας «Ο Σκοτεινός Ιππότης: η επιστροφή», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 ανθρώπους και να τραυματιστούν 70. Η νέα, πολυαναμενόμενη ταινία «Τζόκερ» με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φοίνιξ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου και ήδη οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για ένα νέο, ανάλογο μακελειό.

Ο αμερικανικός στρατός εξέδωσε προειδοποίηση στα σώματα ασφαλείας σχετικά με «την  πιθανότητα  μαζικών πυροβολισμών σε επερχόμενες προβολές του “Joker”».  Στο υπηρεσιακό email  δίνονται οδηγίες στα στελέχη ασφαλείας σε περίπτωση επίθεσης  όπως “εντοπίστε δύο διαδρομές διαφυγής» και «τρέξτε, κρυφτείτε, αντισταθείτε».

Ο στρατός επιβεβαίωσε ότι εξέδωσε προειδοποίηση μετά από αναρτήσεις «ακραίων» εξτρεμιστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά από υποδείξεις  του FBI. Στις αναρτήσεις, οι πιθανοί δράστες ενός νέου μακελειού εκφράζουν τον θαυμασμό  τους για τον Τζόκερ «τον άνθρωπο  που πρέπει να προσποιείται ότι είναι ευτυχισμένος, αλλά τελικά αντεπιτίθεται».

Σε άλλο εσωτερικό υπόμνημα, αξιωματούχοι της Διεύθυνσης Ποινικής Έρευνας του Στρατού ανέφεραν ότι έλαβαν «αξιόπιστες πληροφορίες» από τις υπηρεσίες ασφαλείας στο Τέξας για «ανησυχητική και πολύ συγκεκριμένη συζήτηση στο σκοτεινό ιστό σχετικά με επίθεση σε  κινηματογράφο  την ημέρα πρώτης προβολής της ταινίας».

Την ίδια ώρα, οικογένειες των θυμάτων του μακελειού το 2012 στο Κολοράντο έστειλαν επιστολή στη Warner Bros εκφράζοντας την ανησυχία τους για τη νέα ταινία «Τζόκερ» και καλώντας το κινηματογραφικό στούντιο να αναλάβει δράση κατά της βίας με πυροβόλα όπλα. Η Warner Bros αντέδρασε επισημαίνοντας ότι «ούτε το μυθοπλαστικό πρόσωπο του Τζόκερ ούτε η ταινία στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο τη βία στην πραγματική ζωή».

Διαβάστε   Ανακοίνωση της Π.Ε.Κ.Κ. για τις δηλώσεις του Γιάννη Σμαραγδή