«Οκλαδόν με τον χρόνο»: παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Κλεονίκης Δρούγκα

Το νέο της βιβλίο παρουσιάζει η Κλεονίκη Δρούγκα, τη Δευτέρα 12/12/2022 (18:00 έως 19:30) στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27). Το βιβλίο έχει τίτλο «Οκλαδόν με τον χρόνο» και πρόκειται για μια συλλογή ποιημάτων τα οποία προσεγγίζουν τη στάση του ανθρώπου απέναντι στις συμπληγάδες του χρόνου, της ψυχής και των ατέρμονων επιλογών.

Το πάνελ της παρουσίασης απαρτίζεται από σπουδαία ονόματα ακαδημαϊκών και λογοτεχνών:

  • Σπύρος Βούγιας, Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ
  • Μελπομένη Κανατσούλη, Καθηγήτρια ΑΠΘ
  • Κώστας Κρεμμύδας, Διευθυντής Εκδόσεων «Μανδραγόρας», ποιητής
  • Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Αγγελική Στεφανίδου, Φιλόλογος

Την παρουσίαση θα πλαισιώσει μουσικά ο Γιώργος Καραβελάκης, Διευθυντής της Μονάδας Γραφικών Τεχνών ΚΕΘΕΑ «Σχήμα και Χρώμα». Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Κουντουράς.

Βιογραφικό της Κλεονίκης Δρούγκα

Η Κλεονίκη Δρούγκα είναι πτυχιούχος Φιλοσοφικής ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα στρέφονται σε ζητήματα ιδεολογίας της εκπαίδευσης, σενάριο – κινηματογράφο, λογοτεχνία, ποίηση. Έχει εκδώσει ένα βιβλίο, επιστημονικά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, εισηγήσεις της σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και ποιήματα, διηγήματα σε ποικίλα λογοτεχνικά περιοδικά. Συνέγραψε σενάρια μικρού μήκους ταινιών μυθοπλασίας και συνεργάστηκε σε ταινίες τεκμηρίωσης, με βραβεύσεις σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Διδάσκει στο Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ ως μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), με διδακτικό αντικείμενο «Σενάριο». Έχει διδάξει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμικές Σπουδές» της Παιδαγωγικής Σχολής, Τμήμα ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ και στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημιουργικής Γραφής – Σεναρίου του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών  Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας.

Διαβάστε   Η Ρωσία απαγόρεψε την προβολή της ταινίας "Ο θάνατος του Στάλιν"!..

AΦIΣA ΔPOYΓKA