Οι Νύχτες Πρεμιέρας αγαπούν τον Γιώργο Πανουσόπουλο

Μια επιλογή από τα καλύτερα διαφημιστικά που γύρισε (στην παράλληλη καριέρα του, εκτός από το σινεμά), ένα δικό του μικρού μήκους φιλμ με θέμα το τελευταίο ηλιοβασίλεμα της χιλιετίας και βέβαια, η προβολή των πολυαγαπημένων του Απέναντι ήταν ο σεμνός τρόπος με τον οποίο το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας” διάλεξε να τιμήσει τον Γιώργο Πανουσόπουλο για το σύνολο της σταδιοδρομίας του στον κινηματογράφο.

Η χαρμόσυνη και συγκινητική τιμητική εκδήλωση έγινε εχτές το βράδυ στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ, ενώ τον σκηνοθέτη πλαισίωσε πλήθος αγαπημένων του συνεργατών και φίλων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι Βασίλης Αλεξάκης, Ντένης Ηλιάδης, Σωτήρης Κακίσης, Νίκος Ξυδάκης, Αμάντα Λιβανού, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Ελένη Κοσσυφίδου, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Νίκος Περάκης, Δημήτρης Πουλικάκος, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Μανίνα Ζουμπουλάκη, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Γιώργος Σπέντζος, Γιάννης Χατζηγιάννης. Μεγάλη επίσης υπήρξε η υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο Αφιέρωμα προς τιμήν του Γιώργου Πανουσόπουλου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας, καλωσόρισε τους καλεσμένους και το κοινό με λίγες λατρευτικές κουβέντες για τον Γιώργο Πανουσόπουλο και αμέσως μετά ανέβασε εκείνον και τους συνεργάτες του στη σκηνή. Αφού παρέδωσε στον σκηνοθέτη ένα τιμητικό χρυσό νόμισμα, ελάχιστο φόρο τιμής στην σημαντική του κινηματογραφική πορεία, τον λόγο πήραν οι Βασίλης Αλεξάκης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Νίκος Περάκης, Ντένης Ηλιάδης, Αμάντα Λιβανού και Ελένη Κοσσυφίδου, προκειμένου να μοιραστούν με το κοινό χαριτωμένες και νοσταλγικές ιστορίες από τη γνωριμία και τη συνεργασία τους με τον Γιώργο Πανουσόπουλο.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της χθεσινής βραδιάς είναι η φράση “Ζήτω ο Γιώργος Πανουσόπουλος!”, που ακούστηκε ηχηρά από τη σκηνή της αίθουσας και συνοδεύτηκε με ζωηρά χειροκροτήματα και επευφημίες από την πλατεία.

Διαβάστε   Βραβείο EMMY για το Kara Sevda!

Το αφιέρωμα στο πλήρες έργο του σκηνοθέτη συνεχίζεται στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας με τις προβολές των ταινιών Μ’ Αγαπάς;, Ελεύθερη Κατάδυση, Μια Μέρα τη Νύχτα και Τεστοστερόνη, ενώ η καινούργια του δημιουργία με τίτλο Σ’ Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει προβάλλεται στις αίθουσες.