Οι εραστές του αρκτικού κύκλου

Η Άννα και o Ότο, δυο παιδιά με αμφίδρομα ονόματα, γνωρίζονται στο σχολείο στην ηλικία των 8 ετών. Τα δυο παιδιά νιώθουν μια έλξη, αλλά θα πρέπει να την πνίξουν όταν ο πατέρας του Ότο συγκατοικήσει με τη μητέρα της Άννας. Οι ζωές τους θα ακολουθήσουν μια μυστήρια κυκλική πορεία που θα ολοκληρωθεί στον αρκτικό κύκλο όπου η ημέρα ποτέ δεν τελειώνει τα μεσάνυχτα. Υπάρχουν πράγματα που ποτέ δεν τελειώνουν και η αγάπη είναι ένα από αυτά.

Μια δραματική ερωτική ιστορία αποτελεί το κεντρικό θέμα της βραβευμένης με 2 Γκόγια ταινίας “Οι εραστές του αρκτικού κύκλου (Los amantes del circulo polar, 1998)” που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό, όταν βγήκε στις αίθουσες. Ο Χούλιο Μέντεμ, δημιουργός με ιδιαίτερη κινηματογραφική γραφή, διακρίθηκε ήδη από την πρώτη του ταινία «Αγελάδες» (Vacas, 1992), ενώ το 2003 ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το ντοκιμαντέρ του «Το βασκικό ποδόσφαιρο: το δέρμα χτυπάει την πέτρα» (La pelota vasca, la piel contra la pierda). Και εδώ ανασυνθέτει το ρομάντζο με κυκλικές αφηγηματικές διαδρομές που κυλούν με μια απαράμιλλη χάρη: Ο θεατής όχι μόνο δεν χάνει τον ειρμό της ιστορίας, αλλά γοητεύεται απ’ αυτήν ακόμα περισσότερο. Και το κοινό αγκάλιασε με θέρμη ένα από τα πιο ευαίσθητα love story που μας έδωσε το ευρωπαϊκό σινεμά.

 

 

Οι εραστές του αρκτικού κύκλου (Los amantes del circulo polar, 1998)

Σκηνοθεσία: Χούλιο Μέντεμ

Ηθοποιοί: Νάγια Νίμρι, Φέλε Μαρτίνεθ, Νάντσο Νόβο, Μαρού Βαλντιβίεζο

Διάρκεια: 112΄

Η ταινία θα κυκλοφορήσει από την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στους θερινούς κινηματογράφους επανέκδοση με ολοκαίνουργιες ψηφιακές κόπιες

Διαβάστε   "Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν": η νέα ταινία του Γούντι Άλεν έρχεται στην Ελλάδα