Οι Γιώργος Καρναβάς και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης κέρδισαν το Βραβείο Καλύτερου Ευρωπαίου Παραγωγού!..

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και ο εθνικός εκπρόσωπος στο Eurimages, Τίμων Κουλμάσης, συγχαίρουν τους Γιώργο Καρναβά και Κωνσταντίνο Κοντοβράκη (Heretic) για τη διάκρισή τους με το ετήσιο Βραβείο Καλύτερου Ευρωπαίου Παραγωγού (Eurimages Coproduction Award) το οποίο πρόκειται να τους απονεμηθεί κατά τη διάρκεια των European Film Awards στη Σεβίλλη στις 15 Δεκεμβρίου 2018, όπως ανακοινώθηκε από το Eurimages σήμερα. Οι βραβευμένοι παραγωγοί έχουν υποστηριχθεί τέσσερις φορές από το Eurimages τα τελευταία χρόνια (O ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ, PARI, ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΕΣ, SUMENDIA). Το εν λόγω βραβείο απονέμεται για πρώτη φορά σε Έλληνες παραγωγούς και αποτελεί μια ουσιαστική αναγνώριση της εξαιρετικής δουλειάς που πραγματοποιήθηκε την τελευταία δεκαετία στον εγχώριο κινηματογράφο, σε συνθήκες όπως γνωρίζουμε ιδιαίτερα δύσκολες.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ενίσχυσης των Κινηματογραφικών και Οπτικοακουστικών Συμπαραγωγών (Eurimages) του Συμβουλίου της Ευρώπης και είναι το αρμόδιο όργανο για τον ορισμό του εκπροσώπου της χώρας. Η διάκριση αυτή επισημαίνει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο 2005 έως το 2011 χρηματοδοτήθηκα 3 συμπαραγωγές με ελληνική πλειοψηφική συμμετοχή και 4 με ελληνική μειοψηφική συμμετοχή, στη συνέχεια την περίοδο 2012 έως 2016 υποστηρίχθηκαν 5 συμπαραγωγές με ελληνική πλειοψηφική συμμετοχή και 8 συμπαραγωγές με ελληνική μειοψηφική συμμετοχή και τους τελευταίους 18 μήνες, από τον Μάρτη του 2017 ως τον Οκτώβρη του 2018, έχει πραγματοποιηθεί αλματώδης ανάπτυξη με 6 συμπαραγωγές με ελληνική πλειοψηφική συμμετοχή και 5 με ελληνική μειοψηφική συμμετοχή να έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από το Eurimages.

Οι παραπάνω αξιοσημείωτες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο οφείλονται στο ταλέντο, τη δημιουργικότητα και την απαιτητική εργασία των δημιουργών-σκηνοθετών, αλλά και των παραγωγών τους κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των σχεδίων και μαρτυρά με τον καλύτερο τρόπο το ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας. Τους ευχαριστούμε για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους.

Διαβάστε   Η κλοπή της Ιστορίας