Οι Έλληνες κριτικοί εναντίον της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Λάβαμε και δημοσιεύουμε – ως οφείλουμε – την παρακάτω επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου:

 

Προς
ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αγαπητοί φίλοι,
Τον Απρίλιο του 2018 είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία στη διοργάνωση της εκδήλωσης υπό τον τίτλο ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ. Επρόκειτο για ένα αφιέρωμα της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, το οποίο περιελάμβανε ταινίες βραβευμένες από το Σωματείο μας κατά τη διάρκεια του 2017 και είχε φιλοξενηθεί στο δικό σας χώρο, της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.
Στόχος μας, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως από τότε, ήταν να προβάλλονται κάθε χρόνο σε ένα τριήμερο όλες οι ελληνικές και ξένες, μικρού και μεγάλου μήκους, ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης που κέρδισαν το βραβείο της Ένωσής μας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.
Ξαφνιαστήκαμε, λοιπόν, όταν λάβαμε από εσάς ενημέρωση ότι θα φιλοξενήσετε τον προσεχή Μάιο μια ημερίδα κινηματογραφικού περιεχομένου, με τον ίδιο ακριβώς τίτλο. Τη συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώνει φορέας παντελώς άσχετος με την Π.Ε.Κ.Κ. Θεωρώντας ότι το αντισυναδελφικό αυτό ολίσθημα οφείλεται απλώς και μόνο σε παραδρομή από μέρους σας, ίσως μάλιστα και σε παραπληροφόρησή σας από μέρους των διοργανωτών, θα παρακαλούσαμε να επανεξετάσετε την εκ των πραγμάτων όψιμη συνεργασία σας.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας
Βασίλης Κεχαγιάς                                             Δημοσθένης Ξιφιλίνος