Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Αλεξανδρούπολης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Αλεξανδρούπολης επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου 2023 με ώρα έναρξης στις 21:00 στον θερινό κινηματογράφο «Φλοίσβο».

Δίπλα στη θάλασσα, μέσα στην έναστρη καλοκαιρινή νύχτα σηκώνουμε το βλέμμα μας στην οθόνη που γεμίζει με ιστορίες αληθινές, φανταστικές, έτοιμες για ανακάλυψη. Ταινίες μικρού μήκους απ’ όλον τον κόσμο θα ταξιδέψουν το κοινό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει και να εκφράσει τις απορίες του στους παρόντες συμμετέχοντες σκηνοθέτες των ταινιών που προβλήθηκαν.

Στο χώρο επίσης θα υπάρχουν τηλεσκόπια για την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού και το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από ζωντανή κινηματογραφική μουσική.

Το «AXD Film Festival» αποτελεί το πρώτο διεθνές φεστιβάλ ταινιών της Θράκης με γενέτειρα την Αλεξανδρούπολη. Μια κινηματογραφική γιορτή, όπου δημιουργοί απ’ όλο τον κόσμο, υψηλής ποιότητας ταινίες, εκδηλώσεις μοναδικού ενδιαφέροντος, πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, δραστηριότητες για παιδιά και μουσικές δράσεις, συνθέτουν ένα πολυ-επίπεδο μωσαϊκό χρωμάτων, εικόνων, ήχων, πολιτισμού, χαράς και δημιουργίας. Οι ετήσιες δράσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν: προβολές ταινιών, συναυλίες, ομιλίες και σεμινάρια, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α.

Το AXD Film Festival, το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου της Θράκης, αποτελεί πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ «Μέθεξις» με τη συν-διοργάνωση του Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δωρεάν σνακ για όλους.

Διαβάστε   Το πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξανδρούπολης