Ξεκίνησε δια ζώσης το 24ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή έναρξης της 24ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Το φετινό φεστιβάλ, θα διεξαχθεί έως τις 4 Δεκεμβρίου, στις αίθουσες του Πύργου και της Αμαλιάδας, αλλά αμέσως μετά τη διεξαγωγή του με φυσική παρουσία, οι δραστηριότητες του θα μεταφερθούν στο διαδίκτυο από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι από όλη την Ελλάδα μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα online.olympiafestival.gr.

Φέτος, στα διαγωνιστικά προγράμματα του Φεστιβάλ Ολυμπίας θα προβληθούν 93 επαγγελματικές ταινίες από 53 χώρες σε τέσσερα τμήματα: Ταινίες Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους, Ταινίες Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους, Ταινίες Animation Μικρού Μήκους, “KIDS & DOCS” (ντοκιμαντέρ για παιδιά).

Η τελετή ξεκίνησε με την προβολή του Rosa, Rosae – La guera civil, του Κάρλος Σάουρα – μια αντιπολεμικό εξάλεπτη ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη: «Έτσι μεγάλωσα» ήταν η επωδός της ταινίας που μετέφερε στους θεατές τις σκληρές παιδικές αναμνήσεις  από τον Ισπανικό Εμφύλιο του 90χρονου σήμερα σκηνοθέτη. Μία ταινία ταιριαστή με το πνεύμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας που πρεσβεύει την ειρηνική συνύπαρξη.

Η τελετή έναρξης έκλεισε με την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων Wolfwalkers των Tomm Moore & Ross Stewart, μια ιρλανδική ταινία -ωδή στο περιβάλλον και τα πλάσματά του, με πρωταγωνιστές ένα κοριτσάκι και μια παρέα λύκων.

 

Διαβάστε   Δωρεάν προβολή του αριστουργήματος "Αυγή" του Μουρνάου, από τη σελίδα iCineman