Ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μίχαελ Σουμάχερ

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του πιλότου της Φόρμουλα Ένα Μίχαελ Σουμάχερ πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους της Γερμανίας και της Ελβετίας στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ στο προσεχές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών θα προβληθεί για πρώτη φορά το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ. To ντοκιμαντέρ βρίσκεται στο στάδιο του post-production και θα παρουσιαστεί στην Αγορά (Marché) του Φεστιβάλ για την πώληση των δικαιωμάτων του.

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ζωή του διάσημου πιλότου και θεωρείται φόρος τιμής προς το πρόσωπό του από την οικογένεια και τους φίλους του: από την παιδική του ηλικία που είχε ως χόμπι τα αυτοκίνητα go-kart, στο Κέρπεν, κοντά στην Κολωνία ως τις θρυλικές νίκες του στις πίστες της Φόρμουλα Ένα. Θα αναφέρεται επίσης και στο παρολίγο μοιραίο ατύχημα που είχε πριν από πέντε χρόνια κάνοντας σκι, το οποίο του προκάλεσε σοβαρές κρανιακές κακώσεις με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της αποθεραπείας. Σε αντίθεση με άλλες ταινίες για τη ζωή του, το ντοκιμαντέρ, την παραγωγή του οποίου υπογράφει η εταιρεία BI 14 Film, έχει λάβει την πλήρη στήριξη της οικογένειάς του, μεταξύ τους και η επί 24 χρόνια σύζυγός του Κορίνα και τα δύο παιδιά του ζεύγους, η 22χρονη Τζίνα και ο 20χρονος Μικ.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η οικογένειά του έχει συνεργαστεί στενά με τους βραβευμένους σκηνοθέτες Μίχαελ Βεχ και Χανς-Μπρούνο Κάμερτονς. Στην ταινία υπάρχουν συνεντεύξεις της συζύγου και των παιδιών του, όπως και του 73χρονου πατέρα του Σουμάχερ, του Ρολφ. Επίσης στην ταινία θα υπάρχουν πλάνα από τα αρχεία της οικογένειας, που δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, ανάμεσά τους και με τον Σουμάχερ στο σπίτι με την οικογένειά του, αλλά και πλάνα από τον εορτασμό των 50ων γενεθλίων του τον περασμένο Ιανουάριο.

Διαβάστε   Έφτασε το "Τέλος Παιχνιδιού" για τους Εκδικητές (τρέιλερ);

Ωστόσο το ντοκιμαντέρ δεν αναμένεται να αποκαλύπτει την ακριβή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Σουμάχερ ούτε να περιλαμβάνει συνέντευξή του. Ο Σουμάχερ λέγεται ότι δέχεται τακτικά επισκέψεις στο σπίτι του και πιστεύεται ότι για τα γενέθλιά του είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο συνοδευόμενος από τους προσωπικούς νοσηλευτές του στο νησί Μαγιόρκα της Ισπανίας, όπου η οικογένειά του διαθέτει εξοχική κατοικία.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr