“Με Λένε Λο Κίουαν”: Οι ανθρώπινες σχέσεις και το δράμα των προσφύγων στο επίκεντρο της νέας βαθιά σπαραχτικής ταινίας του Netflix

Ο τριαντάρης Kiwan διέφυγε από τη Βόρεια Κορέα το 2019 μαζί με τη μητέρα του. Κατάφεραν να φτάσουν στην Κίνα, όπου οι αποστάτες ποινικοποιούνται σκληρά. Όταν η αστυνομία έρχεται να αναζητήσει τον Kiwan, καταλήγει να χωρίζεται βάναυσα από τη μητέρα του. Τελικά, ο Kiwan δραπετεύει από την Κίνα και καταλήγει στις Βρυξέλλες – ένα μέρος εντελώς άγνωστο γι’ αυτόν – όπου είναι άστεγος και παλεύει να μείνει ζεστός κατά τη διάρκεια του σκληρού βελγικού χειμώνα. Όμως η αποφασιστικότητά του να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία της μητέρας του, να βρει ένα ασφαλές μέρος όπου θα μπορεί να ζήσει με τους δικούς του όρους, του δίνει δύναμη να συνεχίσει στη ζωή. Όταν η Marie (Choi), η οποία εκπροσωπούσε κάποτε την εθνική ομάδα σκοποβολής του Βελγίου, συναντά τον Kiwan, είναι εξίσου άτυχη με εκείνον. Καθώς παλεύουν με τους δαίμονές τους για να ξεπεράσουν τις τεράστιες δυσκολίες, ο Kiwan και η Marie σφυρηλατούν μαζί ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

Το Με Λένε Λο Κίουαν (My Name Is Loh Kiwan) είναι το νέο κορεάτικο ρομαντικό δράμα του Netflix και αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της σκηνοθέτη και σεναριογράφου Kim Hee Jin, η οποία κέρδισε πολλά βραβεία για την indie μικρού μήκους ταινία της A Brand New Journey το 2010, συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού Βραβείου της Επιτροπής στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Jeonju.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Song Joong-Ki (Vincenzo, Reborn Rich, Space Sweepers), ενώ η ταινία αποτελεί μεταφορά του αφηγήματος I Met Lo Kiwan της Cho Hae-jin.

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε streaming αποκλειστικά στο Netflix από την 1η Μαρτίου 2024.

Διαβάστε   "Η Γυναίκα στο Παράθυρο": Σασπένς, μυστικά και αποκαλύψεις στο νέο ψυχολογικό θρίλερ του Netflix

 

Με Λένε Λο Κίουαν (My Name Is Loh Kiwan, 2024)

Σκηνοθεσία: Kim Hee Jin

Ηθοποιοί: Song Joong-Ki, Choi Sung-Eun, Jo Han-Chul, Kaan Abdullah, Frédéric Clou

Διάρκεια: 131′