Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μουσικό αφιέρωμα στον Ennio Morricone στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το μοναδικό μουσικό αφιέρωμα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) στον κορυφαίο κινηματογραφικό συνθέτη Ennio Morricone στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και η παρουσίαση της εικαστικής έκθεσης “Ennio Formes” του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος. Η μπαγκέτα του Θοδωρή Παπαδημητρίου έδωσε τον τόνο και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, η διδασκαλία της οποίας φέρει την υπογραφή της Μαίρης Κωνσταντινίδου, απέδωσε μαζί με τη MOUSA ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές της μουσικής διαδρομής του αξέχαστου ενορχηστρωτή, μαέστρου και τρομπετίστα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του αφιερώματος, έως 8 Ιανουαρίου 2022, στο κτήριο Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο “Ennio Formes” η οποία περιλαμβάνει έργα 15 εικαστικών, γραφιστών, street και tattoo artists οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το πλούσιο έργο του Ιταλού συνθέτη. Στην έκθεση συμμετέχουν οι, Γ. Αντωνόπουλος, Α. Δημητρίου, Γ. Δημητρίου, Δ. Δημόπουλος, Δ. Καλογήρου, Α. Λάσκαρης, Χ. Λάσκαρης, Α. Μάντζαρη, Σ. Μπακάλης, Π. Ντόλας, Ι. Πέτρου, Χ. Σαμαράς, Ε. Σαρλή, Ζ. Σεϊτάνη, PUPET και την επιμέλεια έχει η Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη, με την προσέλευση του κοινού να επιτρέπεται από Δευτέρα έως Σάββατο, 10 το πρωί με 6 το απόγευμα. Το αφιέρωμα στον Ennio Morricone πραγματοποιήθηκε από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, το πρόγραμμα Tempo Forte, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος.

Διαβάστε   Συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στη Νίκαια Λάρισας