“Μεσσίας”: Απατεώνας ή… σωτήρας;

Αποκαλύπτοντας πληροφορίες για έναν άντρα (Μεντί Ντεμπί), ο οποίος προσελκύει τη διεθνή προσοχή διαταράσσοντας την κοινή γνώμη, η πράκτορας της CIA Εύα Γκέλερ (Μισέλ Μόναγκαν) αρχίζει να ερευνά την καταγωγή του. Καθώς ο άντρας αποκτά συνεχώς ακόλουθους που ισχυρίζονται ότι κάνει θαύματα, τα διεθνή ΜΜΕ σαγηνεύονται ολοένα και περισσότερο από τη χαρισματική προσωπικότητα. Η Γκέλερ αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει γρήγορα το μυστήριο για το αν είναι όντως θεόσταλτος ή ένας επικίνδυνος απατεώνας, ικανός να καταρρίψει την παγκόσμια γεωπολιτική τάξη. Καθώς η ιστορία ξεδιπλώνεται, σμίγει πολλαπλές οπτικές, όπως αυτήν ενός Ισραηλινού πράκτορα (Τομέρ Σισλέ), ενός Τεξανού ιεροκήρυκα (Τζον Ορτίζ) και της κόρης του (Στεφάνια ΛαΒί Όουεν), ενός Παλαιστίνιου πρόσφυγα (Σαΐντ Ελ Αλαμί) και της δημοσιογράφου (Τζέιν Άνταμς) που καταγράφει την ιστορία.

Από τον Μάικλ Πετρόνι (Η Κλέφτρα των Βιβλίων), σε σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ (V for Vendetta) και Κέιτ Γουντς (Rectify) και με διευθυντές παραγωγής τους Πετρόνι, ΜακΤιγκ, Άντριου Ντιν (The Double), Μαρκ Μπέρνετ και Ρόμα Ντάουνι (The Bible Series, Μπεν-Χουρ), η πρωτότυπη σειρά του Netflix Μεσσίας (Messiah) είναι μια προκλητική σειρά θρίλερ με σασπένς που εξερευνά τη δύναμη της επιρροής και της πίστης την εποχή των social media.

Η πρώτη σεζόν της σειράς, η οποία αποτελείται από δε΄κα επεισόδια, κυκλοφόρησε την 1η Ιανουαρίου του 2020, ενώ τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς ανακοινώθηκε από την πλατφόρμα πως η σειρά δεν θα ανανεωθεί τελικά για δεύτερη σεζόν.

Διαβάστε   "The Pale Blue Eye": Ο Christian Bale και ο... Edgar Allan Poe εξιχνιάζουν μια φρικιαστική δολοφονία στο πολυαναμενόμενο θρίλερ μυστηρίου του Netflix