Μαζί, είναι 342 χρονών… και όμως είναι τόσο νέες!

Κατά καιρούς, τέσσερις παλιές φίλες, όλες τους εξαίσιες ηθοποιοί, συναντιούνται στην Αγγλική ύπαιθρο και συζητούν, θυμούνται και γελούν. Αυτή τη φορά, άφησαν τις κάμερες να τις κινηματογραφήσουν…

Η ταινία Τσάι με τις Κυρίες είναι ένας εορτασμός των ζωών και των επαγγελματικών σταδιοδρομιών τεσσάρων κινηματογραφικών ειδώλων της Βρετανίας. Της Ντέιμ Άιλιν Άτκινς, της Ντέιμ Τζούντι Ντεντς, της Ντέιμ Τζόαν Πλοουράιτ και της Ντέιμ Μάγκι Σμιθ. Και οι τέσσερις κατάφεραν να μετατραπούν από αρχάριες ηθοποιοί της δεκαετίας του ’50 σε κινηματογραφικές «γαλαζοαίματες». Παρακολούθησαν τις επαγγελματικές σταδιοδρομίες τους να μεγαλώνουν και να ακμάζουν και γιόρτασαν τα σκαμπανεβάσματα της ζωής μαζί.

Σκηνοθετημένη από τον Ρότζερ Μισέλ (Notting Hill, Venus), η ταινία Τσάι με τις Κυρίες παρουσιάζει τις τέσσερις φίλες καθώς εκείνες μιλούν για τις ζωές τους τότε και τώρα, τις εμπειρίες τους στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά, και τις αναμνήσεις που έχουν από τότε που ήταν νέες μέχρι σήμερα, καθώς αναπολούν τα χρόνια που έζησαν με τη σοφία της ηλικίας τους.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

“Μαζί, είναι 342 χρονών. Βρίσκονται στην έβδομη δεκαετία καθηλωτικών ερμηνειών στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά που καθόρισαν την εποχή μας.

Αστείες, έξυπνες, πανούργες, ανταγωνιστικές, δακρύβρεχτες, ξεκαρδιστικές, άγριες, πνευματώδεις, δηκτικές, ψύχραιμες, πανέμορφες, καυστικές, ασεβείς, είδωλα, ηλικιωμένες… και απίστευτα νέες.

Εξαιρετικές φίλες, εξαιρετικές γυναίκες και εξαιρετικές Ντέιμ. Και σε αυτήν την ξεχωριστή ταινία έχετε μια μοναδική ευκαιρία να περάσετε λίγο χρόνο μαζί τους, στο ίδιο τραπέζι, την ίδια στιγμή, και να απολαύσετε πνευματώδη και αυθόρμητη συζήτηση «πασπαλισμένη» με μια εξιστόρηση από το εκπληκτικό αρχείο των επιτευγμάτων τους.”

 

Διαβάστε   Μια Αγάπη Ανέφικτη

Τσάι με τις Κυρίες (Tea with the Dames)

Σκηνοθεσία: Ρότζερ Μισέλ

Ηθοποιοί: Άιλιν Άτκινς, Τζούντι Ντεντς, Τζόαν Πλοουράιτ, Μάγκι Σμιθ

Διάρκεια: 83′

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019