Κώστας Γαβράς: αισθάνομαι βαριά προσβεβλημένος…

Προσβεβλημένος δήλωσε ο Κώστας Γαβράς για όσους λένε ότι χρηματοδοτείται για τη νέα του ταινία από την κυβέρνηση, προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της.

«Κάνω ταινίες εδώ και πενήντα χρόνια. Έχω κριθεί τόσο εγώ όσο και οι ταινίες μου με τον χειρότερο αλλά και με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, που αυτές τις ημέρες κάνει γυρίσματα στην Αθήνα για τη νέα του ταινία που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη Ενήλικοι στο δωμάτιο (Adults In Α Room).

«Ποτέ όμως δεν γράφτηκε ότι χρηματοδοτήθηκα από μια κυβέρνηση για να προωθήσω την πολιτική της ή τα σχέδια της. Συνέβη αυτό στην Ελλάδα όπου ήρθα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά. Ένα μέρος του τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο», τόνισε ο σκηνοθέτης στο ΑΠΕ, αναφορικά με τις αντιδράσεις για την επιχορήγηση ύψους σχεδόν 630.000 ευρώ, που υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Τα γυρίσματα για την ταινία συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς. Σε αυτή, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης θα υποδυθεί τον Αλέξη Τσίπρα και ο Χρήστος Λούλης τον Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Διαβάστε   Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων επισκέφτηκε σήμερα ο Κώστας Γαβράς