Κηδεία είναι, θα περάσει!

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της γυναίκας του (Ρόσι ντε Πάλμα), ο Γκρεγκόριο (Χορδί Σάντσεθ), ένας γκρινιάρης συντηρητικός άντρας και φανατικός οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να εκπληρώσει την τελευταία της επιθυμία: ένα Σαββατοκύριακο με τα παιδιά τους και τους συντρόφους τους στο Σανλούκαρ, για να πετάξουν τις στάχτες της στο ποτάμι.

Η κόρη του Σάντρα (Μέγκαν Μοντανέρ) είναι παντρεμένη με έναν Καταλανό και σκληροπυρηνικό οπαδό της Μπαρτσελόνα, που θέλει να στείλει το -αγέννητο ακόμα- εγγόνι του Γκρεγκόριο σε ένα δίγλωσσο καταλανο-αγγλικό σχολείο στη Βαρκελώνη. Η κόρη του Αλίσια (Σίλβια Αλόνσο) βγαίνει με έναν αναρχικό χίπη και ο γιος του Κάρλος (Εδουάρδο Καζανόβα), στον οποίο δεν μιλάει τους τελευταίους έξι μήνες από τότε που αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος, καταφθάνει με τον Βάσκο μαύρο φίλο του. Αυτό το ταξίδι στον νότο της Ισπανίας θα δοκιμάσει στο έπακρο την ικανότητα αυτής της δυσλειτουργικής οικογένειας να συγχωρεί και να αποδέχεται το κάθε μέλος με τα ελαττώματα του.

Αυτή η ισπανική κωμωδία, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο ισπανικό box office, παρακολουθεί το επεισοδιακό road trip ενός φανατικά παραδοσιακού πάτερ φαμίλια με τα τρια ενήλικα και αντισυμβατικά παιδιά του. Το ταξίδι αυτό θα αλλάξει τη ζωή τους και θα ανοίξει τα μάτια και μαζί την καρδιά τους. Τις απολαυστικές ερμηνείες χαρίζουν οι Ρόσι ντε Πάλμα (η περίφημη μούσα του Αλμοδόβαρ), Χορδί Σάντσεθ, Αντρές Βελενκόσο, Εδουάρδο Καζανόβα, Μέγκαν Μοντανέρ και Σίλβια Αλόνσο. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο αναλαμβάνει ο βραβευμένος και ιδιαίτερα αγαπητός στην Ισπανία Άλβαρο Ντίαθ Λορένθο και στην παραγωγή της ταινίας συναντάμε την ομάδα των εξαιρετικών Το Μικρό Νησί / La Isla Minima και Το Σώμα / El Cuerpo.

 

Διαβάστε   Ο Ράιαν Ρέινολντς είναι ο... Free Guy!

Κηδεία είναι, θα περάσει (Lord Give Me Patience)

Σκηνοθεσία-σενάριο: Άλβαρο Ντίαθ Λορένθο

Πρωταγωνιστούν: Ρόσι ντε Πάλμα, Χορδί Σάντσεθ, Αντρές Βελενκόσο, Εδουάρδο Καζανόβα, Μέγκαν Μοντανέρ, Σίλβια Αλόνσο

Διάρκεια: 90΄

Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Ιουλίου 2018