“Καραγκιόζης The Movie”: έρχεται η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία 3D animation ελληνικής παραγωγής, με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη!

Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στην γραπτή τους επικοινωνία. Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που ισχυρίζεται πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος! Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον Διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο Γραμματικός του χωριού και πιάνει, γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία animation ελληνικής παραγωγής, με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη, σε παραγωγή White Fox S.A., Anama LTD και Cosmote TV, σε επιμέλεια του Άθω Δανέλλη και σε σκηνοθεσία των  Άκη Καρρά, Χρήστου Λειβαδίτη και Αικατερίνης Παπαγεωργίου. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην ιστορία του «Καραγκιόζης Γραμματικός».

Δείτε το trailer:

Διαβάστε   "Tenet": Η επιστροφή του Κρίστοφερ Νόλαν...